Sparsi jači od šampiona, Denver i Golden Stejt dele vrh Zapada

Izvor: B92, 19.Mar.2019, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sparsi jači od šampiona, Denver i Golden Stejt dele vrh Zapada

Košarkaši San Antonio Sparsa pobedili su aktuelnog šampiona NBA lige Golden Stejt Voriorse rezultatom 111:105.

Sparsi su drugi put ove sezone savladali Voriorse i potvrdili fantastičnu formu devetim trijumfom u nizu.

Krajem druge i do sredine treće četvrtine San Antonio je imao dvocifrenu prednost, ali je Golden Stejt pred ulazak u poslednjih 12 minuta uspeo da se vrati u meč.

Izabranici Stiva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kera su krajem treće deonice poveli sa jedan razlike, ali se ispostavilo da im je to bilo jedino vođstvo u drugom poluvremenu, iako prednost domaćina ni u jednom trenutku nije bila nedostižna.

Još jednom najbolji kod Sparsa bio je duo Derozan-Oldridž. Demar je postigao 26 poena, uz devet skokova i osam asistencija, dok je Lamarkus upisao 23 poena i 13 uhvaćenih lopti. Rudi Gej ih je pratio sa 17 postignutih poena.

Najbolji kod gostiju bio je Stef Kari sa 25 poena, sedam skokova i osam asistencija. Kevin Durent je upisao 24, Klej Tompson 14, a Drejmond Grin 10 poena.

Porazom Golden Stejta, a pobedom Denvera, stanje na Zapadu kaže da te dve ekipe posle 69 odigranih utakmica (13 kola pre kraja) imaju identičan učinak od 47 pobeda i 22 poraza.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.