Šefik uoči F8 Lige šampiona: Timska igra donosi trofej

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2022, 11:34

Šefik uoči F8 Lige šampiona: Timska igra donosi trofej

Očekuje nas jedan od najjačih turnira u poslednje vreme koji za nosi i posebnu draž i veći naboj jer učestvuje i tim iz Srbije. Ekipe su prilično izjednačene, ali izuzetno kvalitetne i ovaj Fajnal-ejt je po snazi u rangu Evropskog prvenstva, izjavio je legendarni vaterpolo golman Denis Šefik, trenutno na funkciji člana uprave Novog Beograda zadužen za sportska pitanja.

Do starta borbe za titulu prvaka Evrope ostalo je tačno sedam dana, osam najboljih timova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evrope na bazenu "11. april" boriće se za trofej, a Srbiju će predstavljati Novi Beograd, koji je i organizator turnira.

"Ako analiziramo ekipe, Hanover je tim sa najmanjim šansama. Po mom mišljenju, mesto među osam najboljih imali su Olimpijakos i splitski Jadran, ali to samo govori koliko je bila jaka grupa u kojoj je igrao Novi Beograd", ističe Šefik.

Rival Novobeograđanima u četvrtfinalu je prvak Francuske, ekipa Marselja, dok se u ostalim mečevima sastaju: Breša – Hanover, Pro Reko – Barseloneta i Ferencvaroš – Jug.

Pripreme za još jedan veliki sportski događaj ove godine u našem glavnom gradu su uveliko u toku. Ulaznice su puštene u prodaju, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Tickets-a, kao i onlajn putem njihovog sajta, ali in a blagajni bazena "11. april".

Ulogu glavnih pretendenata na evropski tron Šefik je dodelio braniocu trofeja, italijanskom Pro Reku i Novom Beogradu.

"Naša ekipa jako dobro izgleda, što je i pokazala u finalu domaćeg plej-ofa protiv Radničkog. Kragujevčani su bili veoma nezgodan protivnik, a te utakmice sa tako jakim rivalom su nam bile dobrodošle za brušenje forme".

O duelu sa Marseljom u četvrtfinalu Šefik ističe da je Novi Beograd favorit.

"Kvalitet je na našoj strani ako budemo odigrali onako kako znamo, ali četvrtfinale je uvek i svuda najteža moguća utakmica. Marselj je za mene pomalo nepoznanica, ali to je tim koji u svojim redovima ima Andriju Prlainovića i zato zaslužuje ogroman respekt. Prlainović je jedan od najkorisnijih igrača u istoriji vaterpola. Igrao sam sa njim u reprezentaciji i Crvenoj zvezdi i znam koliko on znači za svaki tim. Marselj ne smemo nikako da potcenimo, ali ako budemo odigrali koliko možemo i kako umemo trebalo bi da uđemo u polufinale. Mislim da su u tom meču šanse 70:30 u korist Novog Beograda."

U bogatoj karijeri i riznici mnogobrojnih trofeja Šefik ima i titulu klupskog prvaka sa Crvenom zvezdom 2013. godine.

"Da bi se osvojio trofej u Ligi šampiona ekipa mora da bude pravi tim, da poseduje izražen timski duh. Potrebno je držati koncetraciju i imati svest o važnosti tih utakmica, da nema popravnog. Fanatizam i želja za pobedom moraju da budu na maksimumu. Nedostatak kvaliteta može da se nadoknadi borbenošću, a nedostatak borbenosti ne može ničim da se nadomesti. Zato je taj fanatizam glavni preduslov", zaključio je Šefik.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Vaterpolo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI BEOGRAD JURI EVROPSKI TRON: Timska igra donosi trofej

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2022

Beograd je domaćin završnog turnira...Do starta borbe za titulu prvaka Evrope u vaterpolu ostalo je tačno sedam dana, osam najboljih timova Starog kontinenta na bazenu "11. april" boriće se za trofej, a Srbiju će predstavljati Novi Beograd, koji je i organizator turnira...- Očekuje nas jedan od...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.