Izvor: MozzartSport.com, 07.Maj.2021, 12:59

Saudijska Arabija: Gomis i Guanka se bore za titulu, a Prijović navija da odigraju nerešeno

Al Šabab i Al Hilal igraju od 20.40 časova derbi 26. kola

U ovom trenutku je veoma neizvesna borba za tron u Saudijskoj Arabiji. Ipak, slika bi značajno mogla da se izmeni posle susreta Al Šababa i Al Hilala, koji je na programu u petak od 20.40 časova u Rijadu.

Al Hilal, najuspešniji tim Azije i trostruki osvajač Lige šampiona, juri drugu uzastopnu titulu u otadžbini. Ogroman korak ka 17. tituli mogao bi da napravi eventualnom pobedom nad Al Šababom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
20.40: (2,75) Al Šabab (3,30) Al Hilal (2,40)

Pet kola pre kraja prvenstva ta dva tima su izjednačena na vrhu tabele, sa po 48 bodova. Al Hilal je ispred, zato što je za nekoliko pogodaka bolji sa gol-razlikom.

Pobeda bi bila velika stvar za oba tima, a remi bi najviše odgovarao našem internacionalcu Aleksandru Prijoviću. Njegov Al Itihad stpljivo čeka kikseve svojih rivala kako bi ih napao sa treće pozicije. Trenutno ima dva boda manje, 46, ali i odigranu utakmicu više.

Ako nešto možemo da izdvojimo kao razliku Al Itihada sa vodećim duom, to je onda slab učinak Prijovića, kao najiskusnijeg napadača. On je ove sezone postigao šest golova, što je znatno manje od napadača Al Hilala Bafetimbija Gomisa (18) i veziste Al Šababa Kristijana Guanke (16). Upravo u njih dvojicu će i biti upreti svi pogledi u petak.

O 35-godišnjem Gomisu ni ne moramo da trošimo previše reči. Sjajni Francuz je dobro poznat svim ljubiteljima fudbala, pre svega po igrama u dresu Liona, a zatim i Svonsija, Olimpik Marselja i Galatasaraja. Sjajnu formu uspeo je da očuva i na Bliskom istoku, gde je od 2018. godine. Gomis bi verovatno napravio i još veću karijeru od ove, da ne boluje od refleksne sinkope, zbog čega je neretko gubio svest u kratkim periodima na utakmicama, usled stresa i fizičkog zamora. Uprkos tome, igrao je i za reprezentaciju Francuske, a osvajao je trofeje u Saudijskoj Arabiji, Turskoj i svojoj otadžbini.

Zvezda Al Šababa, 28-godišnji Kristijan Guanka, znatno je nepoznatiji navijačima u Evropi. Pre svega zbog toga što je na Starom kontinentu proveo svega šest meseci, 2017. godine dok je igrao za tursku Kasimpašu. Ubrzo posle toga se dugogodišnji fudbaler Kolona našao u Saudijskoj Arabiji, prvo u Al Etihadu, a od 2019. godine i u Al Šababu. Levonogi ofanzivac igra ove sezone najbolji gudbal u karijeri, do sada postignutih 16 golova mu je rekord, a uz to je zabeležio i tri asistencije.

Al Šabab i Al Hilal su stari rivali, godinama vode ozbiljnu borbu za trofeje.Dva od poslednja tri susreta završena su nerešenim ishodom, baš onim kojem se nadaju Prijović i njegovi saigrači. Al Šabab međutim dugo nije osvojio čitav plen protiv svog narednog rivala, još od 2014. godine. Od tada su oni odigrali još 12 mečeva, Al Hilal je trijumfovao u osam navrata.

Sada je, međutim, aktuelni prvak Saudijske Arabije izmoreniji od Al Šababa, pošto je u pretgodne tri nedelje odigrao šest mečeva u Ligi šampiona. Al Šabab je za to vreme odmarao.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 – 26. KOLO

20.40: (2,75) Al Šabab (3,30) Al Hilal (2,40)

20.50: (2,50) Al Tavon (3,30) Al Ahli (2,65)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.