Šampion Afrike neće u Katar: Zašto bismo igrali u Aziji?

Izvor: RTS, 26.Nov.2019, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion Afrike neće u Katar: Zašto bismo igrali u Aziji?

Egipatski Zamalek odlučio je da ne žili da igra utakmicu Superkupa Afrike, pošto se meč između pobednika afričke Lige šampiona i Kupa konfederacija održava u Kataru.
Čelnici egipatskog Zamaleka, klupskog šampiona Afrike, odlučili su da neće igrati meč Superkupa protiv Esperance iz Tunisa, pošto utakmica treba da se igra u Kataru.

"Mi smo dve afričke ekipe, ne vidim zašto bismo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igrali u Aziji. Ne razumem zašto KAF (Afrička fudbalska konfederacija) želi da igramo u državi koja je neprijatelj Egipta. Upravni odbor se sastao i doneo odluku da ne igramo tu utakmicu. Razočaran sam što je Esperanca odlučila da igra", izjavio je predsednik Zamaleka Mortada Mansur.
Jasno je da razlozi za odluku Zamaleka nisu sportske, već političke prirode. Egipat je jedna od prvih Zalivskih zemalja koja je 2017. godine pokrenula diplomatski rat sa Katarom, optužujući ga destabilizaciju regiona.
Bez obzira na te sukobe, KAF je prošle godine odlučila da se utakmice Superkupa igraju u toj azijskoj zemlji, a prošle godine Raža Kazablanka je u finalu savladala Esperancu.
Mortada je ostavio mogućnost da se meč ipak odigra, ukoliko egipatska vlada donese takvu odluku.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.