Samo u Italiji, osam od deset prvoplasiranih menjaju trenera! Da li je ovo scenario?

Izvor: Sportske.net, 27.Maj.2019, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo u Italiji, osam od deset prvoplasiranih menjaju trenera! Da li je ovo scenario?

Nigde treneri tako lako ne menjaju sredinu kao u Seriji A, videćemo stara lica, ali na novim klupama.

Završena je sezona u Italiji, na kraju, u trci za Ligu šampiona kratkih ruku je ostao Milan, a Juventusu i Napoliju u eliti su se pridružili Atalanta i Inter.

Danas već počinju da se svode računi, a zanimljivo je da iz top 10 siguran posao imaju samo Anćeloti u Napoliju i Macari u Torinu.

Šampion menja, Alegri je već bivši, čeka se da Juventus >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << postavi novog trenera, Ranijeri je takođe otišao iz Rome.

Klubovi koji su uspešni će takođe menjati, Atalanta će, iako predsednik Perkasi najavljuje da će sve učiniti da tako ne bude, ostati bez Gasperinija koji ima dogovor sa Romom. Iako njegov sadašnji klub neće u Ligu šampiona, a "Orobići" hoće, on je izabrao Rim gde će imati duplo veću platu, ali se i dočepati prestižne klupe. Radio je u Inter, ali je potrajao svega par meseci.

U Milanu slede takođe velike promene, gotovo je sigurno da sportski sektor, Leonardo i verovatno Maldini odlazi, predsednik Gazidis želi nove ljude, videćemo hoće li i Gatuso napustiti "Rosonere", kao zamenu su pikirali Simonea Inzagija iz Lacija.

Čovek koji je sa "L'Akvilama" osvojio kup je odbio novi ugovor, čeka poziv Juventusa, ili eventualno Milana, što će osloboditi mesto u Rimu za Sinišu Mihajlovića koji je u istorijskom drugom delu šampionata napravio čudo i završio kao deseti sa Bolonjom.

Inter nismo zaboravili, ta priča je gotovo, Spaleti i pored plasmana u Ligu šampiona odlazi, zameniće ga Antonio Konte.

I na kraju Sampdorija, završili su u velikom stilu pobedom protiv Juventusa, ali je Marko Đampaolo nekim izjavama nagovestio da bi mogao da ode iz Đenove, tim pre što se sprema promena vlasnika, a američki investicioni fond će verovatno želeti novo lice.

Videćemo kako će završiti na kraju, ali jasno, sprema se prava vrteška, videćemo šta će uraditi Fiorentina koja se jedva spasila, Montela je razočarao, De Zerbi iz Sasuola je na ceni, čak se pominje i odlazak u Španiju, sigurni na klupi su samo Maran iz Kaljarija i verovatno D'Aversa iz Parme. Tudor je i prošle godine spasio Udineze i otišao, a Semplići iz SPAL-a koji pravi sjajne rezultate se pominje kao naslednik Đampaola u Sampdoriji.

Dakle, u najboljem slučaju, pet ili šest trenera sačuvaće posao, ne računajući timove koji su ispali i koji će verovatno menjati.

Nigde treneri ne lete tako lako kao u Italiji...

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.