Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2021, 14:12

Sama završnica azijske Lige šampiona, u subotu na terenu "zapadnjaci"

Program u četvrtfinalu otvaraju Al Vahda i Al Nasr od 17 časova, dok će aktuelni viceprvak Persepolis od 20 časova da se sastane sa Al Hilalom

Južnokorejski Ulsan i iranski Persepolis pokušaće da dođu do reprize prošlogodišnjeg finala azijske Lige šampiona, a saudijski Al Hilal i južnokorejski Pohang do rekordne, četvrte titule. Sva četiri kluba igraju u četvrtfinalu elitnog takmičenja, a mečevi su na programu ovog vikenda.

Kao i ranijih godina, klubovi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su podeljeni na zapad i istok, pa će obe strane Azije da imaju po jednog predstavnika u finalu. Za razliku od prethodnih sezona, sada je zbog pandemije koronavirusa smanjen broj utakmica i igraće se samo po jedan meč u eliminacionoj fazi. Dakle, nema revanša, ko sada trijumfuje ide dalje.

17.00: (6,00) Al Vahda (4,00) Al Nasr (1,57)

Po dva meča se igraju u oba dana, a u subotu će na teren „zapadnjaci“. Program od 17 časova otvara duel Al Vahde iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i predstavnika Saudijske Arabije, Al Nasra. Meč se igra u Abu Dabiju, domaćin je Al Vahda, koja je u osmini finala eliminisala sunarodnike Al Šardžah, posle penala.

Al Nasr je do ove runde stigao preko Traktora. Iranskog predstavnika je eliminisao rezultatom 1:0, golom kamerunskog reprezentativca Vinsenta Abubakara, koji je ovog leta stigao iz Bešiktaša.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Al Vahda još ne zna za poraz u novom šampionatu UAE, ali je u prvih šest kola zabeležila čak pet nerešenih rezultata. S druge strane, Al Nasr u Saudijskoj Arabiji ima četiri pobede i dva poraza i treći je na tabeli.

Derbi četvrtfinala igra se u subotu od 20.00 časova, kada će Persepolis da ugosti Al Hilal. Kao što smo već napisali, biće to susret aktuelnog vicešampiona i prvaka iz 2019. godine.

20.00: (3,80) Persepolis (3,20) Al Hilal (2,10)

Njihovi okršaji nisu retkost, veliki su rivali, a od marta 2012. godine su odigrali osam mečeva. Al Hilal vodi sa 3:1, dok je četiri meča odigrali nerešeno. Poslednji put su se sastali u oktobru 2017, u polufinalu, a Al Hilal je prošao dalje ukupnim rezultatom 6:2.

Došao sam u Al Hilal, jedan od najboljih timova u Aziji, zato što mi je cilj da osvojimo Ligu šampiona. Uspeli smo 2019, sada hoću da to ponovimo i ove godine. Sezona je dugačka, zato želimo prvo da pobedimo na naredne tri utakmice u Ligi šampiona, pa ćemo onda moći mirno da se fokusiramo na ligu“, kazao je defanzivac iz Južne Koreje, Jang Hjun-So.

Preostala dva meča su na programu u nedelju, od 07.00 časova po srednjeevropskom vremenu Pohang će da dočeka japansku Nagoju, dok će od 12.00 da se sastanu dva tima iz Južne Koreje, Čonbuk i Ulsan.

Polufinalni mečevi se igraju već 19. i 20. oktobra, dok je finale na programu 23. novembra, na terenu finaliste koji dođe sa zapada.

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE

Subota

17.00: (6,00) Al Vahda (4,00) Al Nasr (1,57)

20.00: (3,80) Persepolis (3,20) Al Hilal (2,10)

Nedelja

07.00: (2,95) Pohang (3,00) Nagoja (2,60)

12.00: (2,50) Čonbuk (3,20) Ulsan (2,95)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.