Sad je i definitivno, Serija A preskočila Premijer ligu!

Izvor: Sportske.net, 04.Okt.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sad je i definitivno, Serija A preskočila Premijer ligu!

Nije neočekivano, potera je dugo trajala, ali ove sezone stvari su prilično jasne.

Na UEFA rang listi dominira Primera, odnosno Španci, osvojili su poslednjih pet titula u Ligi šampiona, glavnu reč imaju u LE, gde su Sevilja i Atletiko trijumfovali poslednjih godina, generalno, teško da će ih iko dostići.

Ali, na drugom mestu više nisu Englezi. Loše partije godinama u Ligi šampiona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nezainteresovanost u LE gde kao da gledaju da što pre ispadnu, značili su i pad. Juventusovi uspesi u Ligi šampiona su pomogli da Italijani prvo preskoče Nemce, a sada i Englezi.

Nakon četiri pobede u ovom kolu Lige šampiona, što se nije desilo od 2005. Serija A sada ima koeficijent 67 740 ispred PL koja ima 67 177. Daleko su Nemci sa blizu 62 000.

Ove sezone, Inter je pobedio Totenhem, Napoli je sinoć savladao Liverpul, Junajtedu sledi dvomeč sa strašnim Juventusom, ako je suditi po ovoj sezoni ne čeka ih mnogo toga dobrog.

U LE, Milan je startovao pobedom protiv Dudelanža, danas dočekuju Olimpijakos, žele daleko u ovom takmičenju, u tim se vraća Iguian i očigledno da vrlo ozbiljno shvataju slabije evropsko takmičenje. Lacio će u Frankurt posle pobede u prvom kolu, dok čast Engleza brane Arsenal koji gostuje Karabagu, nakon što su savladali Vorsklu na startu, dok Čelsi posle pobede nad PAOK-om dočekuje Videoton...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.