Rešeno? Ovo je nova Liga šampiona, tri opcije na stolu, ali definitivno slede promene!

Izvor: Sportske.net, 16.Jan.2020, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešeno? Ovo je nova Liga šampiona, tri opcije na stolu, ali definitivno slede promene!

Cilj svega je novac, želja velikih klubova da igraju više mečeva između sebe. UEFA nema mnogo izbora...

Izgleda da je dogovor blizu, naime UEFA i vodeći klubovi Evrope su dogovorili promene u sistemu takmičenja. Još nije definitivno kako će izgledati, ali je jasno da se ide na to da bude više utakmica tokom jeseni između top klubova.

To će uticati na domaća takmičenja pa bi tako iz engleskog Liga kupa mogli da ispadnu timovi koji igraju Ligu šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << .

Kakvi su predlozi na stolu?

Jedan je da se umesto osam grupa po četiri, takmičenje proširi na osam grupa po šest timova, ili šest grupa od po šest timova, što garantuje četiri utakmice više u Ligi šampiona za top klubove.

Prema nekim tvrđenjima na stolu je još jedna opcija, da se doda jednostavno još jedna grupa u prvoj fazi, a onda da se četvrtfinalisti podele na po dve grupe od četiri, posle kojih bi usledilo polufinale.

Timovi koji su bi igrali u polufinalu bi se automatski plasirali naredne godine bez obzira na plasman.

Ovo bi bio kompromis između želje Reala, Juventusa i španskih klubova da se odvoje i naprave svoju ligu i sa druge strane pokušaja UEFA da zaštiti svoje interese, ali i nacionalne šampionate.

Koliko će mesta biti za klubove sa Istoka teško je reći, ali oni će dobijati šansu kroz kvalifikacije, mada će, kako sada stvari stoje manji broj mesta biti ostavljen kroz letnje rešeto...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.