Remi Apoela i Ajaksa, pobede Slavije i Briža

Izvor: RTS, 20.Avg.2019, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi Apoela i Ajaksa, pobede Slavije i Briža

Odigrane su prve utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona. Na Kipru Apoel i Ajaks su odigrali bez golova. Slavija iz Praga je slavila u Rumuniji protiv Kluža sa 1:0, istim rezultatom Briž je savladao Lask, takođe na gostujućem terenu.
Ajaks nije uspeo da savlada Apoel na Kipru, a domaćin ima više razloga da žali za propuštenim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prilikama. Gosti su napadali, a domaćin se branio i tražio svoju šansu u kontranapadima. Podatak da je Ajaks zaradio šest žutih i jedan crveni karton, pokazuje koliko su ti kontranapadi bili siloviti.

Ipak na kraju mreže su mirovale, a obe ekipe su mogle do gola, domaćin je imao nekoloko izglednijih, ali obe ekipe mogu da žale za propuštenim šansama. Tako da će o učesniku najelitnijeg takmičenja odlučiti duel ove dve ekipe u Amsterdamu.
Slavija Prag je napravila krupan korak ka grupnoj fazi. Slavili su protiv Kluža u Rumuniji sa 1:0.
Odlučujući pogodak gosti su postigli u 28. minutu. Stančiju je izveo korner sa desne strane, na sredini terena, izvan kaznenog prostora lopta je došla do Masopusta, koji je bez oklevanja iz prve opalio po njoj i postigao prelep pogodak.
Domaćin je nekoliko prilika da izjednači, a najizgledniju sa bele tačke propustio je Omrani u 79. minutu, tačnije golman Kolar je pročitao njegov udarac i spasio svoju mrežu.
Briž je, takođe u gostima, savladao austrijski Lask sa 1:0 i sa velikom prednošću očekuje revanš na svom terenu.
Odlučujući momenat desio se u 10. minutu, penal za goste. Siguran izvođač bio je Vanaken, koji je, ispostavilo se postavio konačan rezultat.
Revanš mečevi sva tri susreta na programu su naredne srede.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tadić: Ajaks mora da igra mnogo bolje u revanšu

Izvor: B92, 21.Avg.2019, 10:57

Fudbaleri Ajaksa odigrali su bez golova u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona sa ekipom APOEL-a na Kipru...Očekivalo se da će Holanđanin već u prvom meču izboriti pobedu i time steći prednost pred revanš u Amsterdamu, ali ih je u finišu meča poremetilo i isključenje Nusara Mazrauija...Igrač...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.