Izvor: MozzartSport.com, 29.Apr.2021, 13:41

Real se vraća na četvoricu pozadi, Zidan dobio još dve opcije za startnu postavu

Moguće promene kod Madriđana za revanš sa Čelsijem

Povrede su krojile tim Real Madrida ove sezone, a na njih se uoči revanša polufinala Lige šampiona sa Čelsijem nadovezao i problem zbog Marselove obaveze da nadgleda izbore.

Morao je Zinedin Zidan dosta pusta da kombinuje tim, pružao je šansu igračima iz omladinskog pogona, a ukupno je koristio 31 fudbalera od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sezone. U zavisnosti od toga ko mu je bio na raspolaganju, Francuz je menjao i formaciju.

5. MAJ, 21.00: (2,40) ČELSI (3,10) REAL MADRID (3,20)

Tako su Madriđani u prvom duelu sa Čelsijem igrali s trojicom u poslednjoj liniji, ali bi u Londonu mogli da se vrate na postavku 4-3-3, možda čak i 4-4-2 pošto će Zidan ponovo moći da računa na Ferlana Mendija (oporavio se od istegnuća mišića) i Federika Valverdea (izlečio se od korone).

I jedan i drugi imaju zapaženu ulogu pod komandom francuskog trenera, posebno Mendi koji je sa 3.197 minuta u 37 nastupa šesti najčešće korišćen igrač Reala ove sezone. Može se očekivati da obojica nastupe u subotu protiv Osasune kako bi uhvatili ritam za 5. maj i revanš sa londonskim Plavcima, u koji Real ulazi nešto lošije pozicioniran od rivala zbog 1:1 iz prvog susreta.

Povratak Mendija u tim značio bi da ispada Marselo, a defanzivna linija vraća se na četvoricu igrača pošto je Brazilac igrao levog spoljnog u formaciji 3-5-2. Oporavio se i Serhio Ramos, međutim, Eder Militao igra odlično i vezao je punih osam utakmica, tako da je malo verovatno da će ispasti iz postave, odnosno da će Zidan rizikovati s rovitim štoperom u utakmici važnosti kao što je borba za finale Lige šampiona. Izvesnije je da će Naćo na klupu, Varan pored Militaa, a Karvahal na desnog beka.

SUBOTA, 21.00: (1,40) REAL MADRID (4,50) OSASUNA (8,50)

Što se tiče veznog reda, trio Kros - Modrić - Kasemiro nezamenjiv je kada su svi zdravi, ali dosta se mučio sa kolegama iz londonskog kluba prošlog utorka. Zato je moguće da Zidan pojača čvrstinu uvođenjem Valverdea u startnih 11 i formacijom 4-4-2. U slučaju da izabere trojicu u napadu, onda bi mladi Urugvajac šansu čekao na klupi, a uz Benzemu i, verovatno, Vinisijusa mogao bi oporavljeni Eden Azar, koji je igrao nešto manje od pola sata u prvom meču. Minutima se, takođe, nadaju Asensio i Rodrigo.

Iako nemaju pravo na kiks protiv Osasune, pitanje je koliko će Zidan otkrivati u toj utakmici.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Malerozni Karvahal završio sezonu

Izvor: MozzartSport.com, 29.Apr.2021

Povreda na povredu....Zidanovim brigama i Realovim pehovima nikad kraja. Taman što su se Ferlan Mendi i Federiko Valverde oporavili, ostali su Blankosi bez Danija Karvahala.Opet...Znao je Dani Karvahal da ga čeka nova pauza prilikom izlaska sa terena u utorak. Odmahivao je desni bek glavom dok je napuštao...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.