Izvor: MozzartSport.com, 16.Maj.2021, 15:37

Rasplet u Rusiji: Nikoliću pobeda, aplauzi, ne i Liga šampiona, Despotoviću gol u 90+3. za Ligu konferencija (VIDEO)

Spartak u kvalifikacijama za Ligu šampiona, CSKA bez evropskog fudbala prvi put posle dve decenije, Dzjuba prebacio kotu 200

Aplauzi na početku – aplauzi na kraju. Najpre u čast osvojenog pehara Kupa Rusije, zatim i zbog pobede na koncu sezone. Da navijači pokažu koliko cene rezultate Marka Nikolića na klupi Lokomotive. Makar ne igrala opet u Ligi šampiona.

Samo četiri dana posle trijumfa u masovnijem takmičenju, Železničari su trijumfom stavili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tačku i na prvenstvo. Na RŽD areni su na jedvite jade savladali Ural (1:0), međutim, nisu dočekali pozitivne vesti iz Groznog, gde je Spartak nadoknadio dva gola zaostatka protiv Ahmata i plasirao se u kvalifikacije za elitno takmičenje.

Uprkos tome, publika privržena Lokosima nagradila je tim i trenera ovacijama za sve što su uradili tokom 2011. Nešto potpuno drugačije od onoga što bi moglo da se vidi, primera radi, na Marakani ili u Humskoj, da Crvena zvezda ili Partizan u poslednjem kolu ostanu bez mesta koja vodi ka Ligi šampiona.

Nije to bilo ni realno za Lokomotivu, koja je u dve runde pre ove – porazom od prvaka Zenita i remijem sa Dinamom – ostala bez realnih šansi da se domogne „kote dva“, iako je prethodno vezala 11 pobeda. Šansa se, ipak, ukazala, jer je Ahmat posle pola sata vodio 2:0 protiv Spartaka i crtao put Nikolićevom sastavu. Kako to obično biva u životu i sportu, sudbina je uredila drugačije.

Domaćin je u Moskvi pritiskao, kružio, mašio, pogodio prečku – imao je i dva igrača više, posle isključenja Avgustjanika u 27. i Miškića u 75. minutu – da bi minut pre kraja Dmitrij Ribčinski poentirao na pas Fjodora Smolova za krik na tribinama. Ne toliko zbog probuđene nade za plasman u Ligu šampiona, već što je publici stalo da ovu sedmicu zaokruži pobedom, a ekipi da posle devet godina na dostojan način isprati kapitena Vedrana Ćorluku.

Ispostavilo se da nikakvu veliku korist Nikolić i Lokomotiva ne bi imali ni da su poveli ranije. Spartak jeste hodao ivicom provalije, gubio je 0:2, ali je preko Kvinsija Pormesa i Viktora Mozesa stao na zelenu granu i igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Dirketno u grupe će Zenit, koji je još pre dve sedmice osigurao titulu, a danas omogućio Artjomu Dzjubi da po još jednom osnovu uđe u istoriju. Na gostovanju slabašnom Tambovu snažni napadač je postigao 200. gol za Zenit u svim takmičenjima. A onda još tri, pa posle pokera ima 203 na kontu. Trener Sergej Semak ima šta da kaže javnosti, jer je izveo tim bez ijednog jedinog stranca. Za svako poštovanje.

Podeljene su i preostale evropske ulaznice. Jednu je direktno izvadio drugi Srbin. Đorđe Despotović. I to golom u trećem minutu nadoknade vremena za dramatičan remi Rubina sa Rotorom (1:1) kojim je tim iz Kazanja posle četiri sušne godine vratio u Evropu. Despotoviću je to bio 14. precizan hitac ove sezone. Verovatno najznačajniji, jer je goste iz Volgograda poslao u Drugu ligu, a svoj tim lansirao u novoformiranu Ligu konferencija.

U isto takmičenje će i Soči. Remijem bez golova na gostovanju Himkiju Soči je uspeo prvi put da se probije u Evropu i tako lišio CSKA bez UEFA takmičenja. Prvi put posle 20 godina.

Kao jedan od utisaka dana iz ruskog fudbala valja napomenuti da je utakmica Ufa – Arsenal Tula počela tek kad su sve drzuge završene. Razlog – vrućina!? Pre planiranog početak susreta na Neftjanik stadionu izmerena su 32 stepena Celzijusa, a akteri su procenili da u takvim okolnostima ne mogu da igraju, pa je meć odložen. Ispostavilo se, za dva sata. Cinici bi rekli da su se osluškivale vest iz Kazanja i tek kad je stigla informacija da je Rotor ispao, ova dva tima spokojno mogu da reše ko s koje pozicije ide u baraž.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.