Presedan u evropskom fudbalu: Fajnal-ejt Lige šampiona u Lisabonu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2020, 14:46

Presedan u evropskom fudbalu: Fajnal-ejt Lige šampiona u Lisabonu?

Evropska fudbalska unija (Uefa) promeniće format takmičenja u Ligi šampiona, kako bi sezona mogla da bude završena posle pandemije koronavirusa. Kako je preneo nemački Bild, a potom i svetski mediji, jedini način da takmičenje bude privedeno kraju jeste u nešto drugačijem obliku.

Uefa je, prema pisanju ovih medija, odlučila da završnica takmičenja bude nalik na košarkašku Evroligu i da se igra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Fajnal-ejt u Lisabonu.

To bi značilo da se finale neće igrati u Istanbulu, gde je prvobitno planirano, pošto je u Turskoj i dalje teška situacija sa pandemijom kovida 19.

Lisabon je izabran zbog činjenice da ima dva velika stadiona koja ispunjavaju Uefine uslove – "Luž", na kojem igra Benfika, odnosno "Žoze Avelade", dom Sportinga. Iza ovog grada u "trci" za domaćinstvo ostali su Frankfurt i Moskva.

Na ovaj način bi se izbeglo i to da neki od klubova ima prednost domaćeg terena.

Turnir najboljih osam ekipa na "starom kontinentu" trebalo bi da počne odmah pošto budu završeni revanši osmine finala u kojima se sastaju Barselona – Napoli, Mančester siti – Real Madrid, Juventus – Lion i Bajern Minhen – Čelsi.

Potom bi usledio Fajnal-for i svi okršaji bi bili igrani na jednu pobedu.

Postoji mogućnost igranja i pred publikom u avgustu, ukoliko bezbednosna situacija bude dozvoljavala.

Liga šampiona, a prethodno i Kup šampiona, nikada nije igran u ovakvom formatu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.