Izvor: MozzartSport.com, 12.Maj.2020, 08:54

Pre dve godine Pato, Vicel, Kanavro, Luis Fabijano, Žadson, Liga šampiona... Danas ugašeni

Tjanđin Kvanžan više ne postoji...

Kriza je trajala duže vreme pre pandemije, ali korona je dovršila stvar - kineski superligaš Tjanđin KvanžKian danas je i zvanično ugašen! Usled velikih dugova, klub koji je ove sezone trebalo da započne svoju četvrtu sezonu u elitnom rangu kineskog fudbala, izdao je poslednje saopštenje u kome se kaže da više ne postoji kao sportski kolektiv.

Najmanje desetak klubova u profesionalnim ligama Kine ugašeno je u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šest meseci, međutim Tjanđin je prvi iz Superlige. Kako javljaju tamošnji mediji mesto ovog tima u predstojećoj sezoni trebalo bi da zauzme ekipa Roberta Donadonija - Šenžen.

Tjanđin spada u one klubove koji su poslednjih godina nemilice trošili na velike svetske zvezde. Za ogroman novac dovodili su Alešandrea Pata, Aksela Vicela, Antonija Modesta, Luis Fabijana, Žadsona... Sa klupe ih je vodio Fabio Kanavaro i 2017. uveo u azijsku Ligu šampiona. Tada se pominjalo da bi kao pojačanje mogli da kupe i Dijega Kostu.

Nepune tri godine kasnije sve se raspalo.

Posle svega 13 godina od osnivanja Tjanđin više ne postoji.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Pre dve godine Pato, Vicel, Kanavaro, Luis Fabijano, Žadson, Liga šampiona... Danas ugašeni

Izvor: MozzartSport.com, 12.Maj.2020

Tjanđin Kvanžan više ne postoji....Kriza je trajala duže vreme pre pandemije, ali korona je dovršila stvar - kineski superligaš Tjanđin KvanžKian danas je i zvanično ugašen! Usled velikih dugova, klub koji je ove sezone trebalo da započne svoju četvrtu sezonu u elitnom rangu kineskog fudbala,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.