Povrede kroje tim, šta Klop sprema Zvezdi?

Izvor: Sportske.net, 21.Okt.2018, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povrede kroje tim, šta Klop sprema Zvezdi?

Mođe li se već sada naslutiti Klopov plan za utakmicu u sredu?

Posle dva vezana remija u Premijer ligi protiv Čelsija i Mančester sitija, Liverpul je juče kao gost savladao Hadersfild golom Salaha sa 1:0 i tako napravio dobru uvertiru za meč trećeg kola Lige šampiona protiv Crvene zvezde.

Tim Jirgena Klopa će u duel sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << srpskim šampionom ući kao apsolutni favorit, a posle poraza od Napolija u prošlom kolu (1:0), biće pod imperativom da Zvezdi ne dozvoli bilo kakvo iznenađenje u ovom meču.

Bodovi su im preko potrebni i za Liverpul bi sve osim pobede predstavljalo veliki neuspeh, što bi mogla da bude i nekakva Zvezdina šansa u ovom meču. Istovremeno, imajući to u vidu, ne treba očekivati preveliku ''kombinatoriku'' kada je u pitanju sastav Liverpula.

Ono što najviše brine trenera ''Redsa'' Jirgena Klopa pred susret sa Crvenom zvezdom, jesu povrede nekolicine standardnih prvotimaca. Iz tog razloga, Keita, Mane i Okslejd-Čemberlen juče nisu bili u konkureenciji za sastav tima, a kako sada stvari stoje, na njih neće moći da računa ni u sredu.

Dodatni problem za Klopa pojavio se tokom jučerašnje utakmice, s obzirom da se u prvom poluvremenu i kapiten Henderson požalio na povredu, pa je u drugih 45 minuta njegovo mesto zauzeo Vajnaldum.

Posle utakmice, novinari su upitali Klopa u vezi sa Hendersonovom povredom, on je izrazio nadu da nije ništa ozbiljnije, otkrivši pritom da je kapiten želeo da nastavi meč, ali da je iz predostrožnosti izveden iz igre.

Dakle, ukoliko Klop ponovo ne bude želeo da rizikuje, i Hendersonov nastup bi mogao da bude pod znakom pitanja.

Liverpul je protiv Hadersfilda nastupio u sastavu: Alison - Gomez, Lovren, Van Dajk, Robertson - Lalana (Fabinjo od 69.), Henderson (od 46. Vajnaldum), Milner (Firmino od 77.)- Salah, Staridž, Šaćiri.

Klupa: Minjole, Aleksander-Arnold, Firmino, Fabinjo, Matip, Origi, Vajnaldum.

Prilika je da se podsetimo i koje igrače je Klop suprotstavio PSŽ-u i Napoliju u prva dva kola Lioge šampiona.

Pobedu protiv PSŽ-a (3:2) izborili su: Alison - Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson - Milner, Vajnaldum, Henderson - Salah (Šaćiri od 85.), Staridž (Firmino od 72.), Mane (Fabinjo od 90.).

U porazu od Napolija (1:0) igrali su: Alison - Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson - Milner (Fabinjo od 76.), Vajnaldum, Keita (Henderson od 19.) - Salah, Firmino, Mane (Staridž od 89.).

Dakle, šta očekivati u sredu protiv Zvezde?

Po svoj prilici, povratak u startnih 11 trilinga koji je juče bio na klupi - Aleksander-Arnolda, Firmina i Vajnalduma, a ne bi trebalo da iznenadi i ako Fabinjo posle dužeg perioda ponovo dobije priliku od prvog minuta. Prethodno je starter bio jedino protiv Čelsija u Liga kupu.

Još je rano za neke preciznije prognoze, ali šta, na primer, mislite o ovom timu Liverpula u sredu: Alison - Aleksander-Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson - Fabinjo, Vajnaldum, Milner - Salah, Firmino, Šaćiri?

Fabinja u startnoj postavi priželjkuju i navijači Liverpula, evo i nekih njihovih prognoza:

Fabinho played well today imo, he should start more often. Team vs Red Star should be Alisson - TAA, Gomez, VVD, Robbo - Fabinho, Gini, Milner - Shaq, Firmino, Salah #lfc

— Jacob (@lfcjacob_) October 20, 2018 -

Thought Fabinho was excellent when he came on. Solidified the midfield and played forward with purpose and intent. Needs to play more now #LFC

— George (@reid1892) October 20, 2018 -

I'd start  Fabinho-Lallana-Gini next game, those three look solid yesterday #LFC

— . (@shiddiq_r) October 21, 2018

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.