Potpun krah Engleza u Evropi: Dinamo petardom izbacio Everton (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Mar.2015, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpun krah Engleza u Evropi: Dinamo petardom izbacio Everton (VIDEO)

Ukrajinci se zasluženo plasirali u četvrtfinale Lige Evrope

Premijer liga je najjača liga na svetu, ali to ništa ne znači kada je u pitanju evropsko takmičenje. Englezi su redom izbacivani iz Lige šampiona i Lige Evrope, a poslednji koji je završio u ranoj fazi ovog takmičenja – osmina finala – je Everton. Karamelama nije bio dovoljan ni gol prednosti iz prvog meča, štaviše bili bi kratki i da su imali tri gola prednosti, pošto su doživeli potpun krah u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kijevu od Dinama – 2:5.

A uopšte nije izgledalo da će tako biti, pogotovo kada je Lukaku u 29. svojim osmim golom na poslednjih pet mečeva poništio vođstvo domaćina koje je doneo najproduktivniji igrač u ovom takmičenju sa četiri gola i šest asistencije, Jarmolenko, osam minuta ranije. I onda je Dinamo počeo da pleše na Olimpijskom stadionu u Kijevu. U razmaku od dva minuta postigli su još dva gola, preko Teodorčuka i Velosa, te na poluvremenu imali rezultat koji ih vodi u četvrtfinale Lige Evrope.

Nisu stali ni u nastavku igre. Gusev je u 56. doneo novu radost, a projektil Antunesa sa izuzetno velike udaljenosti je istakao kandidaturu za najbolji  gol u aktuelnoj sezoni ovog takmičenja. Tračak nade da će možda izbeći krah u Evropi doneo je Džagelka osam minuta pre kraja, ali se ispostavilo da je to bio poslednji trzaj engleskog predstavnika ove sezone što se tiče takmičenja na Starom kontinentu.

Poslednji put kada Englezi nisu imali nekog predstavnika u evropskom takmičenju dogodilo se davne 1995. godine...

 LIGA EVROPE, ŠESNAESTINA FINALA - REVANŠI

Dinamo Moskva - Napoli 0:0 (prvi meč 1:3)

Roma - Fiorentina 0:3 (0:3)

/Rodrigez 9pen, Alonso 18, Basanta 21/, (prvi meč 1:1)

Dinamo Kijev - Everton 5:2 (3:1)

/Jarmolenko 21, Teodorčuk 35, Veloso 37, Gusev 56, Antunes 76 - Lukaku 29, Džakelka 82/, (prvi meč 1:2)

21.05: Torino - Zenit (prvi meč 0:2)

21.05: Ajaks - Dnjepar (prvi meč 0:1)

21.05: Inter - Volfzburg (prvi meč 1:3)

21.05: Sevilja - Viljareal (prvi meč 3:1)

21.05: Bešiktaš - Briž (prvi meč 1:2)

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.