Posle pauze, rukometaši Želje protiv Steaue u Čairu

Izvor: JužneVesti.com, 27.Nov.2018, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle pauze, rukometaši "Želje" protiv Steaue u "Čairu"

Posle tri nedelje pauze rukometaši Železničara iz Niša se vraćaju na teren i u sredu, 28. novembra u hali "Čair" dočekuju Steauu iz Bukurešta, nekadašnjeg dvostrukog šampiona Evrope u poslednjem meču prve polovine osnovnog dela SEHA lige. Trener niškog tima Veselin Vujović prepušta ulogu favorita rivalima.

Imali su rukometaši Železničara proteklih nedelja dovoljno vremena za odmor, ali i pripremu za nastavak regionalnog takmičenja. U međuvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << "Želja" je ostao bez još jednog igrača jer je golman Danilo Mihaljević sporazumno raskinuo ugovor, ali u taboru osvajača Kupa Srbije ne razmišljaju o problemima, već samo o narednom protivniku.

Malo duža pauza je bila od prošle utakmice i iskoristili smo je da malo odmorimo igrače i napravimo mini-ciklus priprema, podignemo formu, da se igrači oporave i da što spremniji uđemo u meč sa Steauom. Zavisi mnogo toga i u kom sastavu dolazi ekipa iz Bukurešta. Imamo najave da dolaze kompletni, a to bih i ja voleo. Tako bismo videli koliko napredujemo. Favoriti su, ali mislim da mi idemo ka boljem. Još ako dovedemo par pojačanja, do kraja SEHA lige bićemo jedan ozbiljan sastav i favorit u domaćem prvenstvu - kaže Veselin Vujović.

Aleksandar Pavlović prepušta ulogu favorita; foto: JV / Vanja Keser

Železničar ovaj meč čeka sa osme pozicije, od 10 ekipa, a nakon dva vezana trijumfa i odlične igre u Zagrebu protiv istoimenog lidera, usledilo je loše izdanje i poraz od Tatrana u Nišu.

Sa druge strane, Steaua je trenutno na petom mestu na tabeli SEHA lige sa pet pobeda i tri poraza. Sva tri poraza pretrepela je od tri prvoplasirane ekipe, a ove sezone savladala je i Meškov Brest i Tatran Prešov. Aleksandar Pavlović, krilo Železničara, kaže da ne poznaje mnogo protivnika, ali zna da ih čeka težak zadatak.

Znam da je tamo srpski reprezentativac Stefan Vujić i Krsto Milošević. Znajući kakav je rumunski šampionat i koliko su jake ekipe, očekujem tvrdu i borbenu utakmicu. Služiće nam da se uigramo za ono što predsstoji na proleće. Nadam se da će i publika doći u većem broju. Trenirali smo naporno, daćemo sve od sebe, pa ćemo videti koji će rezultat biti - kaže Pavlović.

Utakmica je u sredu od 18 sati, a karte koštaju 150 dinara za tribine i 200 za parter. Prenos je najavljen na TV Arena sport 3.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.