Posle Srba i Hrvati besni na Briha: A za nas nema VAR-a?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Srba i Hrvati besni na Briha: A za nas nema VAR-a?

Nemački sudija Feliks Brih, nakon što je pre samo 16 i po meseci oštetio Srbiju protiv Švajcarske na Mundijalu u Rusiji, novim kontroverznim odlukama na meču između fudbalera Dinama i Šahtjora u Ligi šampiona navukao je gnev i javnosti u Hrvatskoj.

Brih, na ovdašnjim prostorima poznat po tome što nije koristio VAR prilikom faula nad Aleksandrom Mitrovićem protiv Švajcarske i tako direktno uticao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na poraz 1:2, slično je ponovio i na zagrebačkom Maksimiru kada je u 97. minutu dosudio sumnjiv penal za Ukrajince i remijem 3:3 ostavio ih u igri za osminu finala.

Blagi duel Marka Đira i Tajsona okarakterisao je kao najstrožu kaznu i to na "prvu loptu", potvrdivši odluku i uz pomoć VAR-a, koji nije želeo da gleda za dve situacije kao moguću korist za Dinamo i tako napravio sličan potez kao kod greške za Srbiju, zbog čega je tada izbačen sa Svetskog prvenstva.

Najveći bes navukao je kod trenera "modrih" Nenada Bjelice, koji je VAR opisao kao "cirkus i da ubija emocije u fudbalu" zato što Nemac nije hteo da pogleda situacije za Dinamo.

"Ako ne žele gledati to, šta će nam VAR? Ja uvek govorim da je VAR obično s*anje! Ubija emocije, ubija igru. I dalje se tumačenje spornih situacija svodi na interpretaciju. Čemu onda to? Ukinite onda VAR. Ja sam apsolutno protiv VAR-a", ljutito je govorio Bjelica na konferenciji za medije posle utakmice, svestan da rizikuje kaznu UEFA.

Brih ima "podeblji CV" grešaka, pored toga što je oštetio Srbiju isto tako je i priznao "fantomski" gol Stefanu Kislingu u meču Bundeslige, iako je lopta u mrežu ušla sa spoljne strane, a zamerke na njegovo suđenje imali su i fudbaleri iz Severne Irske baš protiv Švajcarske jer je, kao što je i tvrdio kapiten Srbije Aleksandar Kolarov, sa rivalom pričao na maternjim jeziku, umesto po pravilima na engleskom.

"Istakao" se i u sudaru Srbije i Hrvatske (1:1) na stadionu "Rajko Mitić" kada je podelio "kišu" kartona, isključio Nemanju Matića i Josipa Šimunića za čuveni grub start na Miralemu Sulejmaniju.

Ono što je interesantno je da je ne tako davno sudio finale Lige Evrope Sevilja - Benfika 2014. i tri godine kasnije finale Lige šampiona Real Madrid - Juventus.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.