Poketino: Mesi 2005. zamalo došao u Espanjol

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poketino: Mesi 2005. zamalo došao u Espanjol

Menadžer Totenhema Maurisio Poketino govorio je za medije pred utakmicu drugog kola Lige šampiona protiv Barselone u Londonu, a posebno je zanimljivo bilo njegovo izlaganje o neizbežnom Lionelu Mesiju.

Mesi je stekao status legende u Barseloni, gde je osvojio sve moguće trofeje i titule, ali možda bi sve bilo drugačije da je pre 13 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << otišao u redove gradskog rivala Espanjola.

"Za njega sam prvi put čuo dok sam bio u Espanjolu, omaleni momak koji igra u Barseloninoj akademiji", prisetio se Poketino igračkih vremena kada je bio defanzivac kluba iz Katalonije i nastavio:

"Iz Argentine je u Barselonu došao sa 13 godina. Čuo sam tada i da je bio veoma blizu dolaska u Espanjol. Veoma blizu, one godine kada je Barselona na Žoan Gamper kupu igrala protiv Kapelovog Juventusa. Fabio Kapelo ga je tada toliko nahvalio, da su rešili da ga zadrže u Barseloni".

Poketino je istakao da bi možda stvari izgledale danas drugačije, da je Mesi odigrao slabo na Žoan Gamper kupu.

"Možda bi danas Mesi bio najveća zvezda Espanjola, a Espanjol bi bio Barselona. Mi bismo bili saigrači, a ja bih mu sada možda bio trener", kazao je Poketino.

Mesi je za Barsu u La Ligi debitovao 2004. godine i to baš u pobedi protiv Espanjola od 1:0, ali Poketino nije mogao da se priseti njegovog nastupa na tom meču.

"Bio je samo još jedan proizvod akademije Barselone. Tako je bilo i sa Ćavijem, Inijestom i Ivanom de la Penjom. Zapravo ne, kada je De la Penja debitovao 1995. godine bila je eksplozija oduševljenja. Sećam se da je Ronaldo rekao kako je to najbolji fudbaler kojeg je video u životu i sa kojim je igrao", zaključio je argentinski stručnjak.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Pre bih vodio Argentinu nego Barsu, Ljoris se vraća"

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018

Posle nekoliko sedmica pauze Igo Ljoris će se vratiti na gol Totenhema i to u meču drugog kola Lige šampiona protiv Barselone...U utorak je najpre stigla informacija da je Igo Ljoris ponovo na treninzima Totenhema i da trenira pod punim opterećenjem. Posle tog treninga je stručni štab Totenhema...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.