Početino sanja izlazak iz krize

Izvor: RTS, 21.Okt.2019, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početino sanja izlazak iz krize

Vicešampion Evrope Totenhem je u padu forme već više od mesec dana. Serija loših rezultata počela je baš u Ligi šampiona, kada nisu uspeli u Pireju da sačuvaju prednost od 2:0, već su osvojili samo bod u narednom meču doživeli su katastrofalan poraz u Londonu od Bajerna, rezultatom 2:7.
Totenhem je u drugom kolu Grupe B pretrpeo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najubedljiviji poraz pred svojim navijačima u istoriji kluba. Postali su prvi engleski tim koji je primio sedam golova u Ligi šampiona, a ni nakon debakla od Bajerna, Totenhem nije uspeo da se vrati na pravi kolosek u Premijer ligi.

Poraz od Brajtona rezultatom 3:0, i remi sa poslednjeplasiranim Votfordom u prošlom kolu, stvorili su dodatni pritisak u timu Maurisija Početina.
Najbitnije je da ponovo povratimo samopouzdanje. Primali smo mnogo golova, protivici su stvarali previše šansi pred našim golom i nismo doloazili do željenih rezultata. Najvažnije je da se što pre vratimo na pravi kolosek i ponovo budemo solidan tim, da se držimo zajedno i dalje, radimo naporno i dajemo sve od sebe na terenu. To bi nam moglo doneti pobedu protiv Crvene zvezde i samo tako ponovo možemo ući u pobedničku seriju.
Crvena zvezda ima seriju od šest uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, međutim naš šampion nije osvojio nijedan bod na četiri gostovanja u Ligi šampiona i to će biti dodatni motiv za Milojevićev tim. Toga su svesni i fudbaleri Totenhema.
Biće veoma teško protiv Crvene zvezde, nalazimo se u vrlo lošoj seriji rezultata i moramo da prevaziđemo ovu krizu. Ovo je jedan sasvim drugačiji izazov u mojoj karijeri, u ovom klubu, ali svi želimo da se vratimo na pobednički kolosek. Put do uspeha nije nimalo lak, ali daćemo sve od sebe.
Na poslednjih sedam mečeva u svim nadmetanjima, Totenhem ima samo jednu pobedu, dva remija i četiri poraza, a na poslednje tri utakmice, koje su izgubili, primili su čak 11 a dali samo tri gola. Sedmi su na tabeli Premijeršipa sa 13 bodova manje od lidera Liverpula posle devetog kola.
Naravno da će rezultat protiv Crvene zvezde biti veoma bitan, neophodna su nam tri poena, ali će nas i pogurati i dati nam priliku da povratimo svoje emocije i vratiti nam veru u sebe.
Podsećanja radi, prošle sezone Totenhem je postao prvi tim koji je imao samo jedan bod posle tri kola grupne faze i na kraju stigao do finala Lige šampiona. Ipak, pojedini mediji u Britaniji smatraju da bi upravo duel sa Crvenom zvezdom mogao biti i presudan da Početino ostane na klupi Sparsa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.