Izvor: RTS, 01.Avg.2020, 00:14

Parižanima četvrta "kruna" u sezoni, Lion pao posle penala

Pari Sen-Žermen osvojio je četvrti trofej ove sezone, pošto je posle boljeg izvođenja penala savladao ekipu Liona i osvojio Liga kup Francuske. Posle 120 minuta igre nije bilo golova.
Velika borba dva odlična tima viđena je u finalu francuskog Liga kupa – na kraju je pobednika oslučila penal-lutrija, a PSŽ je osvojio treći trofej u sezoni.

Verovatno teže nego što su mnogi očekivali, "sveci" su tituli šampiona Francuske i trofeju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u nacionalnom kupu, kao i u Superkupu, dodali i naslov osvajača Liga kupa, čime je zaokružena sjajna sezona izabranika Tomasa Tuhela.
Na stadionu "Francuska", PSŽ je do pobede nad odličnim Lionom došao tek posle boljeg izvođenja penala, pošto posle 120 minuta igre nije bilo golova, i to u šestoj seriji.
Posle prvih pet serija u kojima su svi izvođači bili precizni, jedanaesterac za Lion promašio je Bernard Traore, da bi Pablo Sarabija zadao konačni udarac.
Zanimljivo je da je ovo bilo poslednje izdanje Liga kupa Francuske, pošto se ovo takmičenje od sledeće sezone neće igrati.
Treba podsetiti da PSŽ ima lepu priliku da se plasira i u četvrtfinale Lige šampiona, pošto će u četvrtfinalu elitnog takmičenja igrati protiv Atalante.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NOVI trofej za PSŽ, odgovara im i lutrija!

Izvor: Sportske.net, 01.Avg.2020

PSŽ slavio pobedu...Dobili smo i pobednika Liga kupa Francuske nakon finala koje su večeras igrali PSŽ i Lion. Nakon regularnog dela je bilo 0:0, posle produžetaka takođe, pa su penali odlučili pobednika...Na kraju, trofej ide PSŽ-u koji je slavio sa 6:5 nakon penala...PSŽ nešto bolji u prvom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.