PSŽ nadoknadio 0:2 na Enfildu, Firmino srušio Svece u 92!

Izvor: B92, 18.Sep.2018, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSŽ nadoknadio 0:2 na Enfildu, Firmino srušio "Svece" u 92!

Fudbaleri Liverpula savladali su PSŽ 3:2 u spektakularnom meču na startu nove sezone Lige šampiona.

"Sveci" su uspeli da nadoknade dva gola zaostatka iz prvih pola sata utakmice, ali su u nadoknadi vremena ostali praznih šaka na Enfildu.

Junak "redsa" je u 92. minutu bio Brazilac Roberto Firmino, sjajnim golom nakon što je sa dva lažnjaka izbacio Markinjosa.

Liverpul je počeo meč furioznim napadima, domaćin je "torpedovao" gol PSŽ preko Van >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dajka, Milnera i Gomesa u prvih 15 minuta, da bi tek u 17. "Sveci" odgovorili preko Nejmara.

Usledilo je mirnih 15-ak minuta, a onda "blickrig" Liverpula i dva gola za šest minuta. Prvo je Danijel Staridž sjajnim udarcem glavom doneo vođstvo, da bi u 36. minutu Džejms Milner savladao Areolu sa bele tačke, nakon faula Bernata nad Aleksander-Arnoldom.

Međutim, pet minuta pre poluvremena PSŽ se vraća u "život" zahvaljujući Tomasu Menijeu, koji koristi odbitak i preciznim udarcem uz desnu stativu smanjuje na 1:2 pred odmor.

U drugom poluvremenu je pao tempo igre, Liverpul je kontrolisao ritam, ali nije bilo uzbuđenja pred golovima. Tako se igralo do poslednjih pola sata kada su se dva tima opet razigrala.

Probudio se i Mohamed Salah, ali ni on ni Staridž nisu uspeli da opet savladaju Areolu. Osam minuta pre kraja fantastičnu priliku je posle veleslaloma sebi stvorio Mane, ali je lopta prozujala pored stative u gol aut.

Već u sledećem napadu je usledila surova kazna. Nejmar je promešao vezni red i odbranu Liverpula, a onda ispred kaznenog prostora odložio loptu do Mbapea koji lako matira Alisona.

Mnogi su već videli podelu bodova, kada je u 92. minutu bljesnuo rezervista Firmino, koji zbog povrede oka zamalo nije propustio meč. Nadmurio je zemljaka Markinjosa i doneo velika tri boda "redsima".

U drugom meču Grupe C u Beogradu, Crvena zvezda je odolela Napoliju. U drugom kolu Grupe C, PSŽ dočekuje Zvezdu, dok Liverpul gostuje Napoliju. Mečevi su na programu 3. oktobra.

Tok meča sa Enfilda mogli ste pratiti u LIVE BLOGU B92:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.