PROMENE U LIGI ŠAMPIONA ZBOG KORONE: Tri SCENARIJA za Zvezdu, dva sjajna i jedan KATASTROFALAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 14:19

PROMENE U LIGI ŠAMPIONA ZBOG KORONE: Tri SCENARIJA za Zvezdu, dva sjajna i jedan KATASTROFALAN

Sistem kvalifikacija biće promenjen piše "Tajms".

Crvena zvezda, kao srpski prvak u prethodne dve sezone, morala je da prođe čak četiri runde kvalifikacija da bi igrala Ligu šampiona. UEFA planira da završi sezonu u evro kupovima u narednim mesecima, a već se prave planovi za  sezonu 2020/2021. Ono što je za sada sigrno je da srpski klubovi bi trebalo polovinom avgusta da počnu kvalifikacije za grupnu fazu Lige šampiona i Ligu Evrope.

Kako piše britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << “Tajms“, UEFA želi da skrati kvalifikacije zbog problema sa terminima. Zasad je to samo ideja, a postoje nekoliko rešenja. Jedno je da se igra samo plej-of runda Lige šampiona u kome bi bilo 12 ekipa koja nemaju timove u eliti. Srbija je na rang listi UEFA na 19. mestu, pa bi Crvene zvezda (na pragu 31. titule u Srbiji) bila na korak do elite, a mogući rivali crveno-belima bili bi šampioni Austrije, Danske, Škotske, Grčke, Švajcarske, Češke, Hrvatske, Kipra, Švedske, Norveške i Izraela.

Drugo rešenje je da se igraju kvalifikacije kao i dosad, odnosno četiri runde, ali sa samo jednim mečom i to na terenu bolje rangirane ekipe. Ovaj dnevnik piše da postoji i najgori scenario, a to je da uopšte ne bude kvalifikacija. U tom slučaju, Zvezda, kao verovatni šampion Srbije, ne bi ni došla u situaciju da igra najjače klupsko takmičenje Starog kontinenta.

Liga šampiona naredne sezone će početi krajem oktobra, mesec dana kasnije nego prethodnih godina.

UEFA još nije donela ni odluku kako će Liga šampiona i Liga Evrope da se završe ove sezone, a planirano je da se i domaći šampionati odigraju narednih meseci. Bundesliga kreće prva, već narednog vikenda. Problem predstavljaju federacije Francuske i Holandije. Vlade ovih zemalja ne dozvoljavaju odigravanja sportskih utakmica do septembra zvog straha od nove zaraze koronavirusom. Šampionati ovih država su već okončani.

Novi sastanak u UEFA je planiran za 27. maj.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.