Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2021, 16:48

Osvojio Ligu šampiona, pa nije mogao u avion zbog vojnog roka

Košarkaš Burgosa, Maksim Salaš, upao u neočekivan problem

Osvojio je San Pablo Burgos titulu u Fibinoj Ligi šampiona, ali se nije vratio u Španiju u celokupnom sastavu. Belorus Maksim Salaš nije prošao pasošku kontrolu u Rusiji, javio je španski klub.

Ostatak ekspedicije je prošao, ali Salaš nije zato što se pojavilo obaveštenje koje je ukazivalo na to da Salaš nije odradio vojni rok u svojoj zemlji od čega je bio izuzet >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zbog statusa profesionalnog sportiste.

Burgos tu nije ništa mogao...

"Klub je učinio sve što je u njegovoj moći do poslednjeg momenta, kako bi Maks Salaš mogao da se vrati u Burgos zajedno sa ekipom. Kada to više nije bilo moguće, osigurali smo da se vrati u hotel gde je ekspedicija boravila prošle sedmice. Tamo će sačekati rešenje i proceduru za povratak", ističe Burgos.

Salaš je beloruski košarkaš rođen 1996. godine i pokriva poziciju centra. U samom finalu protiv Karšijake nije imao učinak, ali je posle proslave upao u problem.

Podsećanja radi, Burgos je došao do istorijskog uspeha tako što je slavio u Fibinoj Ligi šampiona dva puta zaredom.

Juče su u finalu savladali Pinar Karšijaku sa 64:59 i tako postali prvi klub kome je pošlo za rukom da odbrani titulu u Fibinoj Ligi šampiona.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.