Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam odbojkašica, pet odbojkaša i tri trenera iz Srbije u četvrtfinalu Lige šampiona

Poznato je svih 16 klubova koji su izborili plasman u četvrtfinale Lige šampiona 2019. u obe konkurencije.

U konkurenciji odbojkašica plasman su izborila po tri kluba iz Turske i Italije i po jedan klub iz Rusije i Nemačke.

U konkurenciji odbojkaša igraće tri kluba iz Rusije, po dva iz Italije i Poljske i jedan iz Francuske. U četvrtfinalu će igrati osam odbojkašica, pet odbojkaša >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i rti trenera iz Srbije.

Žreb četvrtfinala Lige šampiona 2019. održaće se sutra (petak, 1. mart) od 13h  u prostorijama CEV u Luksemburgu, uz direktne prenose na https://www.eurovolley.tv/en-int/page/home-cev i https://www.facebook.com/CEVolleyballCL/.

Žrebom je predviđeno da u "prvom šeširu" budu četiri ekipe sa najboljim skorom u takmičenju po grupama, dok će u "drugom šeširu" biti peta ekipa po učinku, odnosno pobednik grupe sa najslabijim skorom, kao i tri najbolje drugoplasirane ekipe.

U konkurenciji odbojkašica u "prvom šeširu" su Novara (Stefana Veljković), Vakifbank (Milena Rašić), Ezačibaši (Tijana Bošković, Nataša Krsmanović) i Fenerbahče (Ana Antonijević, Zoran Terzić, Željko Bulatović, Vladimir Banković), a u "drugom šeširu" su Skandići (Jovana Stevanović, Bojana Milenković), Dinamo Moskva (Maja Ognjenović), Štutgart i Koneljano.

U konkurenciji odbojkaša, u "prvom šeširu" će biti Zenit Kazanj, Peruđa (Marko Podraščanin, Aleksandar Atanasijević), Lube Ćivitanova (Dragan Stanković) i Zenit Sankt Peterburg, dok će u "drugom šeširu" biti Trefl Gdanjsk (Nikola Mijailović), Šomon, Dinamo Moskva i Belhatov (Milan Katić).

U četvrtfinalu se ne mogu sastati ekipe koje su igrale u istoj grupi, uz podatak da će domaćini u prvim mečevima biti ekipe iz "drugog šešira".

Prve utakmice četvrtfinala će se odigrati 12 – 14. marta, a revanši 19 – 21. marta.

Finala Lige šampiona 2019. u obe konkurencije odigraće se 18. maja u dvorani Maks Šmeling Berlinu, u Nemačkoj.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.