Oro za dva minuta srušio Zagrepčane, prošli Ajaks i AEK

Izvor: N1 televizija, 28.Avg.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oro za dva minuta srušio Zagrepčane, prošli Ajaks i AEK

Fudbaleri zagrebačkog Dinama neće igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, pošto je bolji od njih na Maksimiru bio Jang Bojs posle preokreta sa 2:1. Švajcarski šampion je do istorijskog plasmana u elitno takmičenje prošao ukupnim rezultata 3:2. Pored njega, u LŠ će igrati i Ajaks i AEK.

Zagrepčani su imali sve u svojim rukama posle sat vremena igre. Remi iz prvog meča u Bernu (1:1) i vođstvo u revanšu, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << golom Izeta Hajrovića u sedmom minutu.

Međutim, za samo dva minuta sve se preokrenulo u korist Bojsa, a najzaslužniji za to bio je Francuz Gijom Oro. Snažni napadač je iz penala u 64. poravnao na 1:1, da bi dva minuta kasnije, posle kornera, sjajno reagovao na drugoj stativi i doneo preokret svom timu za plasman u elitni rang.

Tamo će se naći i Ajaks. Kopljanici su, posle pobede na svom terenu protiv kijevskog Dinama od 3:1, remizirali bez golova u Ukrajini. Holandski predstavnik je mogao i do duple pobede u dvomeču, ali je Dušan Tadić u 14. minutu bio neprecizan sa penala.

Treba istaći i da je Ajaks bio bolji rival tokom celog meča, o čemu svedoče i 27 udaraca ka golu Kijevljana.

Poslednji putnik u LŠ iz mečeva u utorak je šampion Grčke AEK. Atinjani su na svom terenu remizirali sa Videotonom 1:1 i ukupnim rezultatom 3:2 prošli dalje.

Posle pobede od 2:1 u Mađarskoj, AEK je prvi poveo i u revanšu - strelac je bio Mantolas iz penala u 48. penala. Nadu ekipi Marka Nikolića vratio je Francuz Nego u 57, na asistenciju Danka Lazovića, ali je to bilo sve od mađarskog šampiona do kraja meča.

AEK je od 80. ostao sa desetoricom posle isključenja Lopesa, ali ni to nije pomoglo Mađarima da dođu do drugog gola i produžetka.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Jang bojs iz Zagreba u debitantsku Ligu šampiona

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2018

Iako je Dinamo poveo, švajcarski prvak pobedio s 2:1 u revanšu poslednjeg kola kvalifikacija, a u vodeće evropsko klupsko takmičenje ušli i AEK i Ajaks...Jang Bojs je posle 32 godine postao prvak Švajcarske, a sada se domogao i Lige šampiona. Učestvovaće prvi put, pridruživši se Bazelu, Grashopersu,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.