Opet bez trofeja? Totenhem ispao i iz FA Kupa

Izvor: Mondo, 27.Jan.2019, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet bez trofeja? Totenhem ispao i iz FA Kupa

Ostaje im još borba za titulu u Premijer ligi i, pomalo je neozbiljno tvrditi, pehar Lige šampiona.

Maurisio Poketino radi odličan posao u Totenhemu otkako ih je preuzeo 2014. godine, ali najverovatnije ni u petoj njegovoj sezoni u klubu neće podići trofej.

Januar je bio koban po Spurse koji su pre nekoliko dana eliminisani nakon penala u polufinalu Karabao kupa od Čelsija, dok ih je već u četvrtom kolu najstarijeg takmičenja na svetu (FA Kup) izbacio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << još jedan premijerligaš - Kristal Palas (2:0).

Tome su naravno "kumovale" i povrede Harija Kejna i Delea Alija, odlazak Hjung Min-Sona na Azijsko prvenstvo, ali mnogi će reći i bizarna odluka rukovodstva kluba da letnji prelazni rok završe bez ijednog pojačanja i sa vrlo "kratkim" rosterom koji je projektovan da izdrži napore utakmica na četiri fronta.

Od sada mogu da se fokusiraju na dva takmičenja koja su im preostala, Premijer ligu i Ligu šampiona, ali je teško očekivati da mogu da iznenade i osvoje bar jedan pehar...

ČEKA SE I ČEKA...

Poslednji trofej Totenhem je osvojio u sezoni 2007/08 kada su osvojili Liga kup pobedom nad Čelsijem (2:1), dok im sada predstoji teška misija da stignu Liverpul u Premijer ligi koji im u ovom trenutku beži devet bodova. U Ligi šampiona već u prvoj nokaut rundi imaju težak zadatak protiv Dortmunda, trenutnog lidera Bundes lige.

Mnogi su videli FA Kup kao mesto u kom bi Maurisio Poketino konačno mogao da se domogne svog prvog trofeja kao trener, međutim snovi su, za sada, "razbijeni" na Selhurstu.

Kristal Palas je odlično ušao u duel protiv oslabljenog rivala i preko Konora Vikama poveo je već u 9. minutu, da bi Andros Taunsend u 34. sa "bele tačke" postavio konačan rezultat protiv svog bivšeg kluba.

I Totenhem je krajem prvog poluvremena imao jedanaesterac, ali je Kiran Tripijer promašio.

Srpski fudbaler Luka Milivojević je za Palas ušao u igru u 80. minutu meča.

Rezultati i parovi 4. kola FA Kupa:

Bristol - Bolton 2:1

Arsenal - Mančester junajted 1:3

u subotu

Akrington Stenli - Derbi Kaunti 0:1

Mančester siti - Barnli 5:0

Njukasl - Votford 0:2

Brajton - VBA 0:0 (meč se ponavlja)

Svonsi - Džilingem 4:1

Midlzbro - Njuport Kaunti 1:1 (meč se ponavlja)

Šruzberi - Vulverhempton 2:2 (meč se ponavlja)

Portsmut - Kvins Park 1:1 (meč se ponavlja)

Donkaster - Oldam 2:1

Milvol - Everton 3:2

Vimbldon - Vest Hem 4:2

u nedelju

Kristal Palas - Totenhem 2:0

Čelsi - Šefild Venzdej 19.00

u ponedeljak

Barnet - Brentford 20.45

Žreb za četvrtfinale je 18. februara, a utakmice će biti odigrane 16. marta.

Polufinala su 6. aprila, a finale 18. maja.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.