Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2021, 14:13

Od tandema Nunjez - Jaremčuk drhti Barselona, a kamoli Gimarais

Orlovi Liga kup otvaraju gostovanjem timu Pedra Migela

Naučila se Benfika pameti, nije silne stotine miliona bacala u bunar, već je promoćurnije vukla poteze na letnjoj pijaci. Igrači se nisu dovodili na kilo, sačuvana je okosnica tima i povlačenje dobrih poteza isplaćuje se timu sa Luža. Benfika je vodeći tim u Primeiri sa bodom prednosti u odnosu na prve pratioce i najveće rivale – Porto i Sporting. Vratili su se Orlovi u Ligu šampiona preko PSV-a, i imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pristojne šanse da se nađu u nokaut fazi elitnog takmičenja.

Posle niz uspeha u šampionatu i na međunarodnoj sceni, došao je red da Orlovi zablistaju i u Liga kupu. Pleše sastav Žorža Žezusa, pronašao je strateg Benfike dobitnu kombinaciju. i ne menja je. Najjači tim izvodi na svakoj utakmici, što mu daje rezultate, a posebno produktivan je napadački tandem Darvin Nunjez i Roman Jaremčuk. Zbirno se u na dvocifrenom golgeterskom učinku i upravo navijači Benfike očekuju od njih dvojice da trasiraju put do trijumfa na gostovanju Gimaraisu (20.30).

Ustalila se Benfika u formaciji 3-4-1-2, za takav sistem opredeliće se Žorž Žezus i protiv Gimaraisa, kojeg su Orlovi krajem septembra porazili na strani (3:1). Rafa Silva imaće, kao i u velikom broju utakmica do sada, svu moguću slobodu u fazi napada. I biće najveća podrška Jaremčuku i Nunjezu. Za Nemanju Radonjića ni večeras neće biti mesta u startnoj postavi, pošto će par spoljnih igrača činiti Žilberto i Grimaldo.

Žorž Žezus ni za meč Liga kupa neće moći da računa na švajcarskog napadača Harisa Seferovića, koji je rešetao u protekloj sezoni. Zadobio je Haris Seferović povredu mišina na reprezentativnom okupljanju u septembu od koje se još oporavlja, a pored Švajcarca neće biti ni Valentina Lazara, Žedsona Fernandesa i Rodriga Pinja.

Lisabonski tim je na prethodna dva gostovanja poprilično lako izlazio na kraj sa Gimaraisom. Oba susreta završena su trijumfom Benfike od 3:1.

---------------

Sve mečeve portugalske Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------

PORTUGALIJA, LIGA KUP - 2. KOLO

Sreda

20.30: (4.00) Gimarais (3.45) Benfika (1.85)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.