Izvor: RTS, 08.Avg.2020, 20:17

Obrt u Torinu, Pirlo novi trener "Stare dame"

Legendarni italijanski fudbaler Andrea Pirlo novi je šef stručnog štaba Juventusa, saopštio je šampion Italije.
Tim iz Torina je u ovoj sezoni osvojio deveti uzastopni Skudeto, ali ta činjenica nije pomogla Sariju da zadrži posao. Nakon što je "Stara dama" ispala u osmini finala Lige šampiona od Liona, čelnici kluba odlučili su da raskinu saradnju sa italijanskim stručnjakom.

Juventus će otkaz Sariju, koji je imao ugovor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do 2022. godine, koštati oko 20 miliona evra.
Brojni mediji iz Italije preneli su da je argentinski trener i bivši menadžer Totenhema Maurisio Poketino glavni kandidat da postane novi trener Juventusa kao i da su sa njim već započeti pregovori.
Klub iz Torina ipak je odlučio da "dirigentsku palicu" dodeli legendi kluba Andrei Pirlu koji je dres "Stare dame" nosio od 2011. do 2015.
Predsednik Juventusa Andrea Anjeli je nedavno Pirla i vratio u klub postavivši ga na mesto trenera Juventusove U-23 ekipe, a sad ga je postavio za novog trenera prvog tima.
Kako se navodi, Pirlo je sa "Starom damom" potpisao dvogodišnji ugovor i ovo će mu biti debi u seniorskom fudbalu.
Tokom bogate karijere igrao je za Brešu, Inter, Ređinu i Milan, nakon čega je od 2011. do 2015. nosio dres Juventusa.
Šampion sveta sa reprezentacijom Italijom bio 2006. godine, a igračku karijeru završio je pre tri godine u Njujork Sitiju.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvanično: Pirlo je novi trener Juventusa

Izvor: Beta, 08.Avg.2020

Fudbalski klub Juventus imenovao je danas Andreu Pirla za novog trenera.Legendarni italijanski fudbaler će na klupi šampiona Italije zameniti Mauricija Sarija koji je ranije danas dobio otkaz nakon eliminacije u osmini finala Lige šampiona. Pirlo je sa klubom iz Torina potpisao ugovor do 30. juna...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.