Izvor: MozzartSport.com, 26.Jun.2021, 12:53

Nurković i Parker u potrazi za senzacijom u koju ne veruju ni u Južnoj Africi

Finalisti ovogodišnjeg izdanja afričke Lige šampiona biće poznati večeras, kada se odigraju revanš mečevi polufinala. Kajzer Čifsi brane 1:0 protiv Vidad Kazablanke (18.00), a aktuelni prvak Al Ahli sa istom prednošću u Kairu dočekuje Esperans Tunis (21.00)

Pobeda Kajzer Čifsa u Kazablanci protiv Vidada sa 1:0, u okviru prvog meča polufinala afričke Lige šampiona, bila je prvoklasna senzacija. Južnoafrički predstavnik je tako došao nadomak plasmana u veliko finale, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali u subotu od 18.00 ga čeka ogroman izazov u revanšu u Johanesburgu.

Srpski fudbaler Samir Nurković izrastao je u heroja prvog meča, pošto je u Maroku postigao jedini gol. Nekadašnji omladinac Partizana je u 34. minutu odlično reagovao posle centaršuta Bloma i zatresao mrežu šokiranog domaćina.

Pre toga, a pogotovo posle pogotka, Vidad je imao izričitu inicijativu. Do kraja meča je uputio ukupno 27 šuteva ka okviru gola Južnoafrikanaca, dok je Nurkovićev udarac bio samo jedan od tri Kajzerova. Jedini u okvir gola. Posed lopte je takođe bio u ogromnoj meri na strani Marokanaca. Oni su kontrolisali dešavanja na terenu 79 odsto vremena.

18.00: (5,10) Kajzer Čifs (3,25) Vidad Kazablanka (1,73)

Zbog svega toga je nekadašnji fudbaler Kajzer Čifsa, Džunior Tabo Kanje, istakao da njegov bivši tim nema šanse da se plasira u finale. On očekuje da Vidad zabeleži ubedljivu pobedu u subotu.

"Nemojte da se ljutite, ali mislim da će Vidad da pobedi. Naravno da smo svi uz Čifse, Južnoafrikanci smo, ali treba da budemo realni. U prvom meču Vidadu je nedostajala sreća. Gotovo tokom čitavog meča Čifsi nisu mogli da napadnu, niti su povezali tri dodavanja na svojoj polovini. Teren u Johanesburgu je veliki i Vidad će imati mnogo više prostora, a onda će Čifsi da budu u problemu. Marokanci su brži, pogotovo u ofanzivi i imaju veći individualni kvalitet. Neko će da pomisli da ne želim Čifsima da uspeju, ali samo iznosim moje mišljenje iz onoga što sam video u prvoj utakmici. Vidad će da pobedi", iskreno je rekao Kanje.

Prema najavama iz Južne Afrike, Kajzer Čifsi su pripremili ofanzivnu taktiku za revanš. Verovatno je i trener Stjuart Bakster uvideo da će teško da mu prođe 180 minuta bunkera. Napad će ponovo predvoditi Nurković, u tandemu sa Leonardom Kastrom, a iza njih će da dejstvuje kao polušpic Bernard Parker. Bivši igrač Crvene zvezde je kapiten Kajzer Čifsa.

WATCH KAIZER CHIEFS GOAL FROM NURKOVIC AGAINST WYDAD AC

THANKS TO VAR#Amakhosi4Life #KaizerChiefs #CAFCL #TotalCAFCL Al Ahly I Pitso pic.twitter.com/WBDu5MUJEt

Biće ovo četvrti susret ova dva tima ove sezone u Ligi šampiona, pošto su se prethodno našli i u istoj grupi. Prošli duel u Johanesburgu početkom aprila okončan je pobedom domaćina sa 1:0. Tada su Južnoafrikanci igrali sa igračem manje od 41. minuta, a potom je u finišu pocrveneo i Nurković, ali je gol Parkera bio dovljan da se osvoje tri boda. Vidad je odigrao utakmicu ispod svakog nivoa, za 90 minuta nije poslao nijednu loptu u okvir Kajzerovog gola.

Čifsi u Ligi šampiona nisu izgubili još uvek nijedan meč na svom terenu. Sa Horojom su odigrali 0:0, Petro Atletiko su savladali 2:0, a u četvrtfinalu su deklasirali Simbu sa 4:0.

Južnoafrički klubovi su retko stizali do završnice elitnog takmičenja. Samo četiri puta smo gledali finale sa nekim timom iz te zemlje. Po jednom su Orlando Pajratsi i Mamelodi Sandaunsi bili šampioni i po jednom su izgubili meč za titulu. Kajzer Čifsi nikada nisu tako daleko dogurali.

21.00: (1,72) Al Ahli (3,25) Esperans (5,20)

Poređenja radi, Vidad Kazablanka je dva puta bila šampion (1992. i 2017. godine) i dva puta je gubila u finalu (2011. i 2019).

U drugom polufinalnom meču od 21.00 sastaće se Al Ahli i Esperans, dva velikana afričkog fudbala. Tim iz Kaira je u prvom meču u Tunisu slavio sa 1:0, tako da će na domaćem terenu da ima veliku priliku da obezbedi četvrto finale u poslednjih pet godina.

Al Ahli je aktuelni šampion, a pre toga je 2017. i 2018. gubio meč za trofej. Egipćani su i najtrofejniji klub u Africi, elitno takmičenje su osvojili devet puta.

Esperans je čak devet puta u ovom veku gostovao u Kairu, ali nijednom se nije vratio kući kao pobednik. Al Ahli je slavio u četiri navrata, dok je pet mečeva završeno remijem. Oba ishoda sada odgovaraju Egipćanima.

LIGA ŠAMPIONA - POLUFINALE (REVANŠI)

Subota

18.00: (5,10) Kajzer Čifs (3,25) Vidad Kazablanka (1,73) - Prvi meč 1:0

21.00: (1,72) Al Ahli (3,25) Esperans (5,20) - Prvi meč 1:0

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.