Nova ideja UEFA, predstavnika Srbije od Lige šampiona deli samo JEDNA utakmica?

Izvor: Sportske.net, 11.Maj.2020, 14:26

Nova ideja UEFA, predstavnika Srbije od Lige šampiona deli samo JEDNA utakmica?

Sve zanimljivije vesti stižu nam sa Ostrva.

Danas je prvo San najavio mogućnost da se napravi evropska Superliga u kojoj bi učešće uzeo i jedan srpski klub, a sada Tajms piše o prohodnosti srpskog prvaka do Lige šampiona.

Engleski list navodi da UEFA razmatra ideju da skrati proces kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope naredne sezone.

Svima je trenutno u fokusu kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da se aktuelna sezona završi, a naredna će morati da trpi velike promene ukoliko ostane pri prvobitnom planu UEFA.

Tajms prenosi da postoji ideja da se odigra samo plej-of runda od 12 predstavnika zemalja koji nemaju zagarantovano mesto u grupnoj fazi LŠ.

To bi značilo da bi prvak Srbije mogao da ima dosta lakši put do elite, a za potencijalne rivale imao bi prvake Austrije, Škotske, Danske, Kipra, Češke, Grčke, Švajcarske, Švedske, Hrvatske, Norveške i Izraela.

Igrao bi se jedan meč na neutralnom terenu, ali ostaje da se vidi konačna i zvanična odluka nakon sastanka u Nionu.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Uefa skraćuje kvalifikacije, predstavnik Srbije na meč od LŠ?

Izvor: RTS, 11.Maj.2020

Evropska fudbalska unija razmatra ideju da skrati kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope naredne sezone, odnosno da se odigra samo jedna plej-of runda, prenosi Tajms. . Zbog pandemije koronavirusa, Uefa će morati da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.