Ni ovo nije TA sezona: Alegri bi i šesti put!

Izvor: Mondo, 17.Apr.2019, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni ovo nije TA sezona: Alegri bi i šesti put!

Bliži se petom uzastopnom trofeju šampiona Italije sa Juventusom, ali u Ligi šampiona i dalje nema pehara koji se sanja svake noći u Torinu... Eliminacija od Ajaksa do sada je najveći "minus" Alegrija u Juventusu. Da li je tu kraj?

I kada je dolazio do finala Lige šampiona - Maks Alegri je bio kritikovan.

Sjajni italijanski stručnjak, po mnogima i najbolji u ovom poslu, ove sezone je dobio i Kristijana Ronalda kako bi uspeo da Juventusu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << konačno podari toliko priželjkivani "ušati" trofej koji su osvojili samo dva puta u istoriji iz devet pokušaja, ali i kada im je žreb bio naklonjen i dodelio im Ajaks, a ne Mančester siti, Barselonu ili Liverpul, ponovo su zakazali.

Nešto definitivno ne funkcioniše u Juventusu kada i pored takvog trenera i pored takvih igrača ne uspevaju da se popnu na krov Evrope.

Ajaks je delovao kao potpuni autsajder, posle 1:1 u Amsterdamu činilo se da će meč u Torinu biti formalnost, ali "napaljena" ekipa trenera Ten Haga održala je lekciju iz lepote fudbala i na hrabrost i mladost prošla u polufinale Lige šampiona, gde im je istorijski i mesto.

PARTIBREJKERI IZ AMSTERDAMA: AJAKS SRUŠIO I JUVE!

Sve ovo pokrenuće pitanje statusa Maksa Alegrija koji korača ka petoj uzastopnoj tituli u Italiji, ali i ka petoj sezoni u kojoj nije uspeo da osvoji trofej Lige šampiona.

Možda je vreme za nekog drugog?

"Rekao sam predsedniku Anjeliju da ostajem. Sešćemo na kraju sezone i pričati o budućnosti", rekao je na konferenciji za medije Masimilijano Alegri koji je kazao da je Ajaks zasluženo pobedio, ali da je njegov tim imao previše povreda.

Nije mogao da računa na Marija Mandžukića, koji je veoma bitan za napad, odnosno na Đorđa Kjelinija koji je duša ekipe i najbolji defanzivac tima.

Foto: Tanjug/AP/Luca Bruno

Doneo je sporne odluke poput igranja Paula Dibale iako je cele sezone jasno da "ne može da klikne" sa Ronaldom, odnosno na mesto desnog beka postavio je Matiju de Šilja koji je bio bezopasan, što se posebno videlo kada je ušao Žoao Kanselo i napravio pometnju Ajaksu.

Stvorio je šansu Ronaldu, ali Portugalac je ostao na jednom golu na meču.

Da li je očekivao da će Ronaldo sve da reši?

"Ne, apsolutno ne. Ronaldo nam je dao mnogo tokom ove sezone, ali kada dođete do ove faze SVI su vam potrebni", kazao je Alegri i dodao da je bilo potrebno mnogo kockica da se poklopi poput fizičke spreme igrača, kao i ukupne timske forme koja je u padu, iako je trebalo baš sada da bude na vrhuncu za ekipu.

"Bili smo dobri u prvom poluvremenu, ali sam očekivao potpuno drugačije. Skidam kapu Ajaksu za sjajnu igru, a mi nismo imali dovoljno strpljenja u ovoj utakmici", zaključio je Alegri.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.