Neverovatan podatak, Engleska odavno nije imala boljeg golmana u LŠ od Kajla Vokera! (video)

Izvor: Sportske.net, 07.Nov.2019, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatan podatak, Engleska odavno nije imala boljeg golmana u LŠ od Kajla Vokera! (video)

Da, u pitanju je desni bek Mančester sitija.

O utakmici između Atalante i Mančester sitija u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona će se još neko vreme pričati.

Susret je završen sa ne tako spektakluarnih 1:1, ali će ostati upamćen po tome što prvak Engleske u poslednjih 15ak minuta nije imao golmana!

Tačnije, imali su čoveka među stativama, odgovornost je preuzeo desni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << bek "Građana" Kajl Voker.

Do toga je došlo tako što je Gvardiola na poluvremenu Edersona zamenio Klaudijom Bravom, da bi Čileanac u 81. minutu utakmice zaradio direktan crveni karton.

Jasno, na klupi nije bilo više čuvara mreže, te je Voker preuzeo odgovornost i navukao rukavice.

U finišu je uspeo da zabeleži i jednu odbranu nakon slobodnog udarca Malinovskog, nije to bila preterano spektakularna odbrana, lopta je išla pravo u Vokera, koji je iz drugog pokušaja uspeo da je uhvati u ruke.

Interesantan podatak se nakon toga pojavio na društvenim mrežama, naime, Kajl Voker je tako postao prvi engleski golman koji je upisao odbranu u Ligi šampiona još od Bena Hemera, koji je stajavši na golu Lestera 2016. godine odbranio jedan pokušaj rivala, u porazu od Porta rezultatom 0:5.

Think Kyle Walker is the first English goalkeeper to make a save in the Champions League since Ben Hamer in Porto 5-0 Leicester in 2016.

— Richard Jolly (@RichJolly) November 6, 2019

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Kako je Kajl Voker ukrao slavu Atalanti

Izvor: B92, 07.Nov.2019

Cela Evropa priča o Kajlu Vokeru nakon gostovanja Mančester sitija u Bergamu. Nezasluženo...Bek Sitija je u centru pažnje jer je u završnici meča sa Atalantom stao između stativa zbog isključenja Klaudija Brava, koji je na poluvremenu zamenio povređenog Edersona...Voker nije primio gol što...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.