Izvor: MozzartSport.com, 27.Jun.2020, 21:11

Nemilosrdne kazne u Ligi šampiona: Ako samo jedan fudbaler u timu bude pozitivan na koronu, klub gubi meč 0:3

Doduše, sve ovo je i dalje u formi predloga...

Koliko god da zemlje širom sveta čine sve kako bi se vratile u normalne tokove, očito je da borba sa koronavirusom nije završena. Podla zaraza i dalje opasno vreba, što je prema informacijama iz komšijske Hrvatske nateralo čelnike Uefe da razmotre vrlo stroge mere predostrožnosti uoči nastavka aktuelne sezone, odnosno početka nove.

Kako pišu Sportske novosti, a iz izvora bliskih HNS-u, moglo bi da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se dogodi da nadležni u Evropskoj kući fudbala donesu takav propis, da bi tim u kojem bi se našao makar jedan zaraženi igrač, izgubio utakmicu službenim rezultatom 0:3?!

Pretpostavka je da bi ovo trebalo da disciplinuje klubove i natera ih da se maksimalno posvete preventivi. Razumljivo, u ovakvoj situaciji svi bi morali da testiraju igrače uoči svake evropske utakmice, a onda da fudbalera s eventualnim pozitivnim testom automatski izbace iz kombinacije za tim i izoluju.

Ukoliko bude doneta ova mera važila bi i za kvalifikacije, što znači bi da bi praktično najmanja nemarnost mogla da znači eliminaciju iz Evrope.

Čekamo Uefu i njen zvaničan zdravstveno-bezbednosni protokol uoči nastavka evropske sezone...

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.