Nećemo dopustiti da se evropska takmičenja igraju vikendom

Izvor: B92, 28.Apr.2019, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nećemo dopustiti da se evropska takmičenja igraju vikendom"

Sekretar Udruženja profesionalni evropskih liga Alberto Kolombo rekao je kako neće dozvoliti igranje utakmica Lige šampiona i Lige Evrope vikendom.

UEFA odavno planira da se evropske utakmice igraju vikendom i prema pisanju svetskih medija, to bi moglo da se desi 2024. godine.

"Uvek ćemo štititi vikende. Nećemo dopustiti da se evropska klupska takmičenja igraju vikendima. Strast fudbalskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navijača pokreću domaće lige i tradicija odlaska na stadione s porodicom i prijateljima subotama i nedeljama", rekao je Kolombo.

Kolombo ističe da je pogrešno dati klubovima takozvani "A" licence, kao što je slučaj u košarkaškoj Evroligi.

"Ako velikim klubovima date garantovana mesta u UEFA klupskim takmičenjima, vrednost domaćeg fudbača će pasti, a domaći fudbal pokreće strast navijača", zaključio je Kolombo.

Kakav je vaš komentar povodom mogućih promena?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.