(Ne)slavna godišnjica Terijevog klizanja! (video)

Izvor: Sportske.net, 21.Maj.2020, 22:14

(Ne)slavna godišnjica Terijevog klizanja! (video)

Neka finala stanu u jedan potez.

Klizanje Stivena Džerarda 2014. godine je postalo jedno od antologijskih momenata u Premijer ligi. Ipak 'podlogu' veznom igraču Liverpula je 'udario' njegov kolega iz reprezentacije Džon Teri i to 21. maja 2008. godine.

Bilo je to premijerligaško finale Lige šampiona, igrali su Mančester Junajted i Čelsi.

U Moskvi je bilo nerešeno posle devedeset >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << minuta i produžetaka, golove su postigli Kristijano Ronaldo a onda i sadašnji trener, tada igrač, Frenk Lampard uz malu dozu sreće.

Usledili su penali u kojima se Ronaldo na samom početku kandidovao za 'tragičara' meča pošto je Petr Čeh odbranio njegov šut sa kreča za otvaranje serije na "Lužnjikiju".

Kapiten Džon Teri je mogao da bude heroj "plavaca", ali se pri šutu za pobedu okliznuo te je lopta ostala na stativi gola koji je branio Van der Sar. Rajan Gigs je potom pogodio za vođstvo a Anjelka biva pročitan od strane golmana "đavola".

Ovo je bila treća titula Junajteda u Ligi šampiona, Čelsi je na svoju prvu morao da sačeka još četiri godine.

🔴 #OTD in 2008, Manchester United became European champions for the 3rd time 🏆

🤔Who was #MUFC hero in Moscow? #UCL | @ManUtd pic.twitter.com/coGVLiECVn

— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) May 21, 2020
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona,   Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.