Murinjo: Samo tri kluba mogu da osvoje LŠ dva puta zaredom

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo: Samo tri kluba mogu da osvoje LŠ dva puta zaredom

Posle dužeg vremena, Žoze Murinjo neće voditi neki tim u Ligi Šampiona, ali iskustvo koje portugalski stručnjak ima u ovom takmičenju je neprocenjivo.

Dva puta je osvajao titulu, sa Portom i Interom, i još bezbroj puta stizao do polufinala.

Murinjo smatra da nije nemoguće da jedan klub osvoji titulu šampiona Evrope dva puta zaredom, ali na taj spisak ubraja samo tri imena.

Da li bi osvajanje Lige Šamiona dve godine u nizu bilo najveće dostignuće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u modernom fudbalu?

Ne. Sve može da se desi prirodnim putem. Posebno sada, kada neki klubovi dominiraju i na ekonomskom i na strukturnom nivou. Ne bi me iznenadilo ako Real, Barselona ili Bajern osvoje LŠ dva puta zaredom.

Koje kvalitete trener mora da poseduje da bi osvojio Ligu Šampiona?

Postoji mnogo načina da stignete do trofeja. Sa Portom mi je to uspelo, sa Realom na primer nije. Nekada to zovem „takmičenje detalja“.

Detalji prave razliku. Dva puta sam ispadao u polufinalu nakon jedanaesteraca. Sa Portom sam osvojio tako što smo postigli gol u poslednjem minutu na Old Trafordu.

Sa Interom sam skoro ispao iz grupe. Dali smo gol Dinamu iz Kijeva u 89. minutu. Da nije bilo tog gola, ne bismo prošli grupu. Ovako smo otišli dalje i osvojili takmičenje. Detalji uvek moraju biti na vašoj strani“, ističe Murinjo.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.