Mihajlovićeva: Uz Zvezdu, svima nam je mesto u ligi boraca

Izvor: RTS, 10.Dec.2018, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Uz Zvezdu, svima nam je mesto u ligi boraca

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najavila je da Srbija ovogodišnju svetsku kampanju protiv rodno zasnovanog nasilja završava sa stadiona Crvene zvezde, sa utakmice Lige šampiona, porukom "Stop nasilju nad ženama".
Želja je, kako navodi u saopštenju za medije, da se desetine hiljada navijača na Marakani, ali i više miliona televizijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gledalaca u Srbiji, Evropi i svetu "zajedno sa nama uključi u tu borbu, jer samo ujedinjeni možemo da rešavamo ovaj ogroman problem svakog društva".

"Sjajno je što smo ove godine kroz Ligu šampiona iz Srbije mogli da pošaljemo poruku Evropi i svetu da je nasilje nad ženama nedopustivo. Pozivam vas sve da se uključite u borbu protiv ove pošasti, jer nasilje nije privatna stvar – te žene su nečije majke, bake, sestre, ćerke. I možda ne igramo svi u Ligi šampiona, ali svi možemo da budemo u timu odgovornih građana i građanki, boraca za ravnopravno i nenasilno društvo", rekla je Mihajlovićeva.
Kampanju Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Fudbalskog kluba Crvena zvezda podržala je i Agencija Ujedninjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena.
"Fudbalske utakmice, a posebno ovako prestižna takmičenja sa više miliona gledalaca, sjajna su prilika da pošaljemo jednu ovako važnu poruku. Posebno smo zahvalni Crvenoj zvezdi, koja je prepoznala važnost hitne i zajedničke akcije protiv nasilja prema ženama. Voleli bismo da se i ostali klubovi priključe i da se transparenti 'Stop nasilju nad ženama' prošire po svim stadionima i takmičenjima na svetu, baš kao i globalni pokret #MeToo (I ja takođe)", rekla je Milana Rikanović, šefica kancelarije UN Vomen u Srbiji.
Fudbalski klub Crvena zvezda prvi se priključio društveno odgovornoj kampanji protiv nasilja nad ženama.
"Želimo jasno da stavimo do znanja da je nasilje nad ženama neprihvatljivo i da se ne sme tolerisati. Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost čini velike napore da se taj problem suzbije i Crvena zvezda pomaže u tome", izjavio je predsednik kluba Svetozar Mijailović.
Na utakmici Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena, 11. decembra u Beogradu, na istočnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" biće postavljen transparent "Stop nasilju nad ženama", dug 17 metara.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Apel da se deca zaštite od seksualnog uznemiravanja

Izvor: RTS, 10.Dec.2018

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da je veoma uznemirena vešću o zlostavljanju u Zaječaru, te navodi da taj događaj pokazuje koliko svi kao društvo moramo da više radimo na edukaciji mladih, da ih učimo rodnoj ravnopravnosti i poštovanju jednih drugih. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.