Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2021, 12:47

Maksimović odlazi, traže ga finalisti Lige šampiona i Inter

Srpski štoper na ceni

Kada već do sada nije produžio ugovor sa Napolijem, izvesno je da ga Nikola Maksimović neće ni produžiti. I da će napustiti klub iz Napulja kao slobodan igrač na kraju sezone kada ugovor istekne.

A gde će Maksimović da nastavi karijeru, to ostaje velika nepoznanica.

Torinski Tutosport javlja prilično bombastične vesti da su za Maksimovića zainteresovani sve sami velikani evropskog fudbala. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Prema saznanjima italijanskog dnevnika, Maksimovića žele finalisti Lige šampiona iz pretprošle sezone Liverpul i Totenhem, kao i aktuelni lider italijanskog prvenstva Inter.

Gomili zvučnih imena u evropskom fudbalu ističu ugovori na kraju ove sezone i biće slobodni u izboru nove sredine. Pomenimo samo neke: Lionel Mesi, Đanluiđi Donaruma, David Alaba, Memfis Depaj, Žoržinjo Vajnaldum, Serhio Aguero, Hakan Čalhanoglu, Anhel Di Marija, Serhio Ramos... Naravno, postoji opcija da neki od njih ipak potpišu nove ugovore sa svojim aktuelnim klubovima. Međutim, to sa Maksimovićem neće biti slučaj jer tokom višemesečnih pregovora on i Napoli nisu bili ni blizu dogovora oko finansija.

Gledajući listu štopera kojima ističu ugovori na kraju sezone, Maksimović je među najvrednijima. Tu su još David Alaba (dogovorio se sa Realom), Serhio Ramos (ima 34 godine), Erik Garsija (dogovorio se sa Barselonom), Džerom Boateng (32 godine) tako da je Maksimović jedno od najboljih dostupnih, a besplatnih rešenja za štoperku poziciju.

Srpski štoper ima 29 godina, zavidno iskustvo u Seriji A, a poseban kvalitet mu je što je uspešno igra u formacijama sa trojicom ili četvoricom u poslednjoj liniji i može po potrebi da pokrije poziciju desnog beka.

To ga čini idealnom metom za Inter.

Trener Antonio Konte ne odustaje od formacije sa trojicom štopera, a kako je u Interu ogromna finansijska kriza i neće biti para za skupa pojačanja, razumljivo je zašto im je Maksimović postao meta. Škrinijar, De Fraj i Bastoni su starteri ali je Konteu neophodan još jedan štoper za rotaciju s obzirom da Kolarov nije zadovoljio, a da je Dambrozio uglavnom iznuđeno rešenje.

Zainteresovani su navodno i engleski velikani Liverpul i Totenhem. Videlo se ove sezone koliko je kratka Liverpulova rotacija na štoperskim pozicijama posle povreda Van Dajka i Gomeza. Klop je panično reagovao u januaru i pozajmio Kabaka od Šalkea te potpisao drugoligaškog štopera Bena Dejvisa iz Prestona. Ako Kabak ne bude otkupljen jer je cena visoka, Liverpulu se i te kako isplati da uloži u Maksimovića koji je besplatan i traži platu oko 2.000.000 evra po sezoni.

Totenhem se takođe ranije pominjao kao zainteresovan za srpskog štopera. Murinjo povremeno eksperimentiše sa trojicom štopera u poslednjoj liniji, a najviše veruje Sančezu, Aldervajreldu i Dajeru. Potreban mu je još jedan štoper jer u Rodona nema neko ozbiljno poverenje.

Prelazni rok se još nije zahuktao ali sve su prilike da će Maksimović biti na ceni kao jedan od najboljih besplatnih štopera Evrope.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.