Izvor: MozzartSport.com, 24.Apr.2021, 17:35

Majnc odložio Bajernovo krunisanje, strašni Haland sam vuče Dortmund u Ligu šampiona (VIDEO)

Borusija ostvarila veliki trijumf u Volfzburgu i nabila pritisak Ajntrahtu pred gostovanje u Leverkuzenu...

Borusija iz Dortmunda u potpunosti se vratila u borbu za Ligu šampiona, Bajernovo šampionsko slavlje odloženo za iduću nedelju! Verder tone, opet mu preti borba za goli život kroz baraž. To bi u najkraćem bio rezime popodnevnih mečeva Bundeslige. Milioneri su u jednoj od najvažnijih utakmica sezone tukli direktnog konkurenta u borbi za TOP 4 - Volfzburg (2:0), >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dok je šampion potpuno neočekivano pao u Majncu (1:2). Robert Levandovski vratio se na teren nakon duže pauze zbog povrede. Uspeo je nekako u sudijskoj nadoknadi vremena da postigne počasni pogodak i da sačuva šanse da do kraja šampionata ipak stigne i prestigne Gerda Milera po broju golova u sezoni (40). Poljaku je u poslednja tri kola potrebno pet golova.

Niko ne sumnja da će Bajern stići do nove titule, ali krunisanje će morati da popričeka. Najverovatnije do iduće subote kada u Minhen dolazi Borusija iz Menhengladbaha.

To kako je Majnc nadigrao Bajern u prvih 45 minuta meča ne viđa se svaki dan. Pogotovo se ne viđa da u tako podređenom položaju bude i dalje vladajući evropski šampion. Ne, tako nešto nije mu uradio ni Pari Sen Žermen, niti bilo koji drugi tim u Ligi šampiona poslednjih godina. Bo Svenson zaista je preporodio ovaj tim koji je u jednom momentu izgledao kao da mu nema spasa i da tone u Cvajtu. Utegao je Danac pre svega odbranu, raspucao napadače i napravio seriju bez poraza dugu mesec i po dana.

O dominaciji Majnca u prvom delu meča ne govori samo rezultat (2:0; Burkart i Kvajson), već igra u polju. Mogao je domaćin lako do još dva pogotka, pošto je imao dve stative, a na sve to i jednu veliku šansu koju je "skinuo" Manuel Nojer. Pomisli su mnogi u tom trenutku da bi to skupo moglo da košta Majnc, međutim...

Svenson je uspeo potpuno da neutrališe opasna krila Bajerna - Leroja Sanea i Kingslija Komana, o čemu najbolje svedoče Flikove izmene na poluvremenu (izveo ih je obojicu), dok je oporavljeni Robert Levandovski samo jednom ušao u šansu. I to nije bila njegova ili zasluga njegovih saigrača, već jedina greška defanzivaca Majnca u prvih 45 minuta. Šutirao je Poljak sa 16 metara i promašio.

Bavarci su na pauzi nekako uspeli da zaustave kola što su klizila nizbrdo, ali ništa više od toga. Novi igrači (Čupo Moting, Musijala i Tangi Kuasi; kasnije je šansu dobio i Serž Gnabri) nisu doneli neki naročit boljitak. Flik je ispretumbao ekipu, Alabu poslao u vezni red, Čupa Motinga u špic kao podršku nevidljivom Levi - ni to nije pomoglo.

Bo Svenson je savršeno "zatvorio" utakmicu i upisao jednu od najvećih pobeda u karijeri. I što mnogo važnije - doveo Majnc nadomak sigurne luke.

Uskoro opširnije...

BUNDESLIGA - 31. KOLO

Petak

Augzburg - Keln 2:3 (0:3)

/Gumni 54, Vargas 62 - Duda 8, 33, Kajnc 23/

Subota

Frajburg - Hofenhajm 1:1 (0:1)

/Grifo 81pen - Kramarić 40/

Majnc - Bajern Minhen 2:1 (2:0)

/Burkart 4, Kvajson 37 - Levandovski 90+4/

Union Berlin - Verder 3:1 (0:0)

/Pohjanpalo 50, 53, 68 - Gebre Selasije 82/

Volfzburg - Dortmund 0:2 (0:1)

/Haland 11, 68/

18.30: (2,40) Leverkuzen (3,45) Ajntraht (2,90)

Nedelja

15.30: (1,40) RB Lajpcig (4,80) Štutgart (7,75)

18.00: (1,65) Menhengladbah (3,80) Bilefeld (5,50)

Sreda (12.5.)

Šalke - Herta

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.