Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu

Izvor: RTS, 03.Dec.2018, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Modrić osvojio "Zlatnu loptu"

Kapiten hrvatske reprezentacije i jedan od najboljih fudbalera madridskog Reala, Luka Modrić, dobitnik je "Zlatne lopte".
Modrić je sa Realom osvojio Ligu šampiona, titulu u Španiji, dok je sa reprezentacijom Hrvatske postao vicešampion sveta.

Modrić je proglašen za najboljeg u Evropi ispred Kristijana Ronalda (Juventus/Portugalija) i Antoana Grizmana (Atletiko/Francuska).
Na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četvrtom mestu je Kilijan Mbape (PSŽ/Francuska), peti je Leo Mesi (Barselona/Argentina), a iza njega je Muhamed Salah (Liverpul/Egipat).
Sedmu poziciju zauzima Rafael Varan (Real/Francuska), Eden Azar (Čelsi/Belgija) je osmi, Kevin de Brujne (Mančester siti/Belgija) deveti, a Hari Kejn (Totenhem/Engleska) je deseti.
"Zlatnu loptu" je 2007. godine osvojio Kaka, tada fudbaler Milana. Nakon njega, ovu nagradu su osvajali samo Leo Mesi i Kristijano Ronaldo.
Portugalac i Argentinac su po pet puta osvojili ovo prestižno priznanje, a po tri puta su to učinili Marko van Basten, Johan Krojf i Mišel Platini.
"Kopa" nagradu, odnosno nagradu za najboljeg mladog igrača, dobio je, sasvim očekivano, Kilijan Mbape iz PSŽ-a.

Mbape je osvojio ovu nagradu (koja se dodeljuje prvi put) u konkurenciji još devetorice fudbalera mlađih od 21 godine.
U ženskoj konkurenciji, "Zlatnu loptu" dobila je Ada Hegerberg, koja igra za Olimpik Lion i reprezentaciju Norveške.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Modriću Zlatna lopta, Ronaldo i Mesi nisu bili na dodjeli

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2018

Fudbaler Real Madrida i kapiten reprezentacije Hrvatske Luka Modrić osvajač je Zlatne lopte koja se dodjeljuje najboljem igraču svijetu u tekućoj kalendarskoj godini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Zvanično - Imamo novog kralja fudbala! (foto)

Izvor: Sportske.net, 03.Dec.2018

Dodeljena je "Zlatna lopta" za 2018. godinu...Hrvatski reprezentativac Luka Modrić je nakon nagrada od Uefe za najboljeg igrača Evrope i FIFA za najboljeg igrača sveta ("The Best") dobio i nagradu renomiranog francuskog lista "France Football" za najboljeg fudbalera na planeti u godini na izmaku...Modrić...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.