Lopetegi nemoćan protiv Hajnkesovog prokletstva, sigurno dobija otkaz?

Izvor: Sportske.net, 15.Okt.2018, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopetegi nemoćan protiv "Hajnkesovog prokletstva", sigurno dobija otkaz?

U Realu, uz sve probleme i sujeverje. Priča je počela pre 20 godina, podudarnost je neverovatna...

U Realu su očajni nakon lošeg starta, mada ni rivali ne blistaju, a niko ne daje šansu Lopetegiju da opstane na klupi.

Čak se pojavila priča o "Hajnkesovom" prokletstvu, koje traje dvadeset godina.

Naime, postoji neka vrsta pravila u Realu, posle odlaska trenera koji osvoji Ligu šampiona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << naslednik ne traje dugo.

Jup Hajnkes je pobedio Juventus golom Mijatovića u Amsterdamu, ali je kasnije smenjen, zbog četvrtog mesta na tabeli i loših odnosa u svlačionici. Naslednik je trajao, verovali ili ne (stariji se sećaju) 21 dan.

Hoze Antonio Kamačo je dao odmah ostavku jer je predsednik Sainc odbio da dovede njegovog kondicionog trenera Lorencanu.

Kada je Kamačo odšetao, Real se okrenuo Hidinku koji je tog leta odveo Holanđane do polufinala Mundijala. Gus Hidink je osvojio titulu prvaka sveta protiv Vaska, ali nije završio sezonu, Real je bio očajan u ligi, Kapelo odbio da se vrati na klupu sa koje je smenjen posle osvajanja titule 1997. pa je šansu dobio Džon Tošak. Velšanin nije imao rezultate, svađao se javno sa predsednikom, a i rekao da će svinje pre leteti nad Bernabeuom nego što će dati ostavku.

Dobio je otkaz, pa je na klupu seo tihi čovek Reala Visente Del Boske.

On u ligi nije napravio ništa, ali je osvojilo Ligu šampiona.

Posle toga počinje era Florentina Pereza, dovođenje velikih zvezda, doba "Galaktikosa", šest trofeja sa Del Boskeom, još jedna Liga šampiona, dve titule prvaka, još jedan Interkontinentalni kup, evropski i španski Superkup.

I onda pucanje samom sebi u noge, Del Boske je oteran posle 35 godina u klubu kao igrač i trener i zajedno sa Bekamom doveden Keiroš, Ser Aleksov pomoćnik. Sledila je serija neuspeha, ređali su se posle Portugalca, treneri, Kamačo, Garsija Remon, Brazilac Luksemburgo, Lopez Karo, na kraju je otišao i Florentino Perez.

Vratio se 2009. i čekao novog "Klempavka" do 2014. kada je Anćeloti osvojio novu evropsku titulu. Ali, Italijan sledeće sezone nije uspeo da pobedi ni u jednom takmičenju, pa je morao da ode.

Opet "prokletstvo", naslednik Benitez je trajao nekoliko meseci, zamenio ga je Zidan, krenula je nova dominacija, tri Lige šampiona i jedna titula, Francuz je osvojio devet trofeja i odštetao prošlog leta, neočekivano.

Perez je ostao u šoku, posle niza odbijanja velikih trenera, Lopetegi je dobio šansu, kako mu sada ide, teško će izbeći Hanjkesovo prokletstvo, odnosno smenu u sezoni posle koje je otišao trener sa evropskom titulom.

No, da vidimo, mnogi kažu da ima oročenu podršku do kraja oktobra, ali da bi poraz u "El Klasiku" značio kraj za bivšeg golmana Reala i Barse i selektora Španije.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.