Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2021, 21:08

Leverkuzen na tabletama za smirenje, Liga šampiona sve dalje (VIDEO)

Frajburg slavio na Baj areni – 2:1

Šaka tableta za smirenje za sve u Leverkuzenu. Još jedna utakmica bez pobede, još jedno kolo posle kojeg Liga šampiona deluje sve dalje od prethodnog.

Dva debela kiksa i Frajburg je odneo sva tri boda sa Baj arene. Uzalud je bilo sve i pre i pogotovo posle ta dva trenutka pomračenja u odbrani Farmaceuta. Po onom starom nepisanom pravilu da kada ti hoćeš, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << onda lopta neće. Pola sata je gost grčevito branio prednost koju je imao i uspeo je da se odbrani – 2:1.

U šest poslednjih kola ostaje samo jedna pobeda na kontu Leverkuzena. Četvrto mesto i Liga šampiona sada deluju daleko. A, ako ovako nastavi, ni Liga Evrope neće biti baš na dohvat ruke.

Epitet igrača utakmice poneo je napadač Frajburga Lukas Heler. Nije nešto upao u oko u dosadašnjem delu sezone, postigao je tek dva i namestio tri gola na 24 utakmice, ali izgleda da su mu se poklopile zvezde na Baj areni. Napravio je prelep prodor u 50. minutu, zbunio je defanzivce Leverkuzena, koji su ionako stajali u potpunom neredu. Usledila je povratna lopta u visinu penala, još jedan neočekivan potez i egzekucija Demirovića za 1:0.

Desetak minuta kasnije Heler se upisao u strelce, za debljinu pertle je izbegao ofsajd zamku i potpuno sam, pratili su ga samo pogledom, doneo je dva gola prednosti gostima.

Farmaceuti više nisu imali šta da izgube i krenuli su svom snagom u napad, dok se Frajburg opredelio da se grčevito brani i čeka kontre. Bejli je “na vreme” uspeo da prepolovi zaostatak Leverkuzena, a u poslednjih 20 minuta igrala se prava viktorija ispred gola žutih.

Bilo je šansi, udarac u gol i van okvira, Šik je promašio najbolju priliku, poslao je preko prečke, dok Frajburg tri-četiri odlične pozicije za kontre nije uspeo da pretvori u još jedan gol.

Na kraju Farmaceuti nisu uspeli da dođu ni do boda. Moraće tablete za smirenje da se piju u Leverkuzenu, jer se vidi svetlo na kraju tunela.

BUNDESLIGA - 23. KOLO

Petak

Verder - Ajntraht 2:1 (0:1)

/Gebre Selasije 47, Sardžent 62 – Silva 9/

Subota

Bajern - Keln 5:1 (2:0)

/Čupo Moting 18, Levandovski 38, 65, Gnabri 82, 86 - Škiri 49/

Dortmund - Bilefeld 3:0 (0:0)

/Daud 48, Sančo 59pen, Rejnijer 81/

Štutgart - Šalke 5:1 (3:1)

/Endo 10, 26, Kalajdžić 34, Klement 88, Didavi 90+2 - Kolašinac 40/

Volfzburg - Herta 2:0 (1:0)

/Klinter 38ag, Lakroa 89/

RB Lajpcig - Menhengladbah 3:2 (0:2)

/Enkunku 57, Poulsen 66, Serlot 90+3 - Hofman 7pen, Tiram 19/

Nedelja

Union Berlin - Hofenhajm 1:1 (1:1)

/Kruze 9pen - Šloterbek 29ag/

Majnc - Augzburg 0:1 (0:1)

/Han 25/

Leverkuzen – Frajburg  1:2 (0:0)

/Bejli 70 - Demirović 50, Heler 61/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.