Lajpcig jedva do grupne faze

Izvor: Mondo, 30.Avg.2018, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajpcig jedva do grupne faze

Salcburg je u utorak šokiran u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, a "brat" iz Nemačke umalo je doživeo istu sudbinu u Ligi Evrope.

Foto: Guliver/Getty Images/Martin Rose

Nakon što je Crvena zvezda u utorak u Salcburgu napravila podvig i preko jake ekipe Red Bula ušla u grupnu fazu Lige šampiona, malo je nedostajalo da i drugi klub koji u imenu nosi prefiks "RB" bude eliminisan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u poslednjoj rundi kvalifikacija.

Ukrajinska Zorja je preokrenula sa 1:0 na 1:2, do 90. minuta je imala remi koji ju je vodio u "evropsku jesen", ali je u 90. minutu iz penala primila gol za konačnih 3:2!

Malo ko je mogao da zamisli scenario u kome će se bundesligaš toliko namučiti posle 0:0 u gostima u prvom meču.

Pobedničku atmosferu dodatno je ugrejao Brazilac Mateus Kunja već u sedmom minutu susreta i činilo se da Lajpcig očekuje rutinsko odrađivanje posla.

Tako nisu mislili fudbaleri Zorje, koji su do odlaska na odmor uspeli da anuliraju prednost rivala, a početkom drugog poluvremena i da povedu, preko Rafaela Da Silve i Artema Gordienka.

Ipak, do kraja meča je viđen potpuni preokret. Žan-Kevin Augustin u 70. minutu je izjednačio, a vrednu pobedu Lajpcigu doneo je danski reprezentativac Emil Forsberg sa "kreča", u posljednjim trenucima regularnog toka.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.