Izvor: MozzartSport.com, 16.Maj.2021, 14:51

Lajpcig bez pravog motiva, Dortmund overava Ligu šampiona

Poslednja dva duela 33. runde Bundeslige

Finalisti DFB kupa danas će da kompletiraju pretposlednje kolo Bundeslige. Dortmund putuje u Majnc i, zahvaljujući subotnjem neuspehu Ajntrahta, zna da će pobedom da obezbedi učešće u Ligi šampiona sledeće godine. Volfzburg takođe ima milionsku konkurenciju nadohvat ruke, i dovoljan mu je bod iz Lajpciga...

RB Lajpcig je finiš sezone u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << podredio finalu DFB Pokala. Otkako je izgubio šanse da se domogne titule – osam prosutih bodova u četiri poslednje utakmiceJulijan Nagelsman je dosta kombinovao sa sastavom, pripremajući se za to veliko finale s Dortmundom, koje je naposletku izgubio. Njegovi momci derbi s Volfzburgom dočekuju emotivno ispražnjeni, a kako su Ligu šampiona definitivno overili remijem Ajntrahta u prethodnoj rundi, pred njima nema nikakvog specijalnog rezultatskog pritiska.

18.00: (7,00) Majnc (4,60) Dortmund (1,45)

S druge strane, Vukovima je dovoljan i bod kako bi osigurali TOP 4, a imaju i mnogo bolju gol-razliku od Ajntrahta – čak +11. Volfzburg će zicer imati u poslednjem kolu kod kuće, kada mu dolazi Majnc, ali nema sumnje da će Oliver Glazner pokušati već u Lajpcigu da se dokopa žreba Lige šampiona.

Nagelsmanov problem jeste roviti Kristofer Nkunku, status Anhelinja je nepoznat, a van stroja su povređeni Lazar Samardžić i Dominika Soboslaja. Svi ostali trebalo bi da budu spremni. Mada je pitanje kakav će tim mladi stručnjak izvesti na teren posle finala Kupa.

Glazner je poznat kao trener koji ne voli da rotira i na teren će poslati najjači tim, sa sve nadahnutim Josipom Brekalom, strelcem het-trika protiv Uniona prošlog vikenda, dok je glavna pretnja Vut Veghorst, strelac 20 pogodaka u Bundesligi.

Trener RB Lajpciga Julijan Nagelsman bio je, naravno, razočaran posle neuspeha u borbi za trofej.

"Ako dođete do finala i ne pobedite, uvek je vrlo frustrirajući osećaj. Imali smo mnogo diskusije o tom porazu, ali u celini, mislim da je raspoloženje u timu dobro", istakao je budući strateg Bajerna.

20.30: (2,20) RB Lajpcig (3,45) Volfzburg (3,25)

Majnc se hrabro borio za spas ove sezone i u jednom trenutku to uopšte nije izgledalo dobro, ali od početka marta je "porastao" i nije devet puta zaredom izgubio u Bundesligi. Kao rezultat toga, unapred je obezbedio prvoligašku licencu, jer njegovi najveći konkurenti Bilefeld i Verder nisu pobedili. To znači da ekipa Boa Svensona može da uživa u večerašnjem meču sa Dortmundom.

Međutim, s obzirom na situaciju, smatra se velikim autsajderom. Borusija takođe trenutno ima odličnu formu i čini se da će ne baš uspešna godina za Milionere da ima srećan kraj. U četvrtak je ekipa Edina Terzića uspela da u finalu nemačkog Kupa slavi protiv RB Lajpciga sa čak 4:1.

Pored toga, Dortmund je u prilici da obezbedi grupnu fazu Lige šampiona, što do pre nekoliko nedelja nije izgledalo baš realno. Međutim, Ajntraht je upao u duboku krizu, pa ako Milioneri slave u Majncu, niko neće moći da im oduzme najprestižniju kontinentalnu ulaznicu.

Dortmund je do sada pobedio šest puta zaredom, sukobio se prošlog vikenda sa Lajpcigom i pobedio ga sa 3:2 posle ogromne drame.

"Pre mesec dana nismo bili baš dobri i postavili smo dva glavna cilja. Već smo ispunili prvi i moram da zahvalim svim igračima na osvojenom Kupu. Odigrali su zaista dobro protiv Lajpciga. Sada smo blizu do plasmana u Ligu šampiona", rekao je Terzić.

Samo, 38-godišnji trener još mora da izađe na kraj sa brojnim izostancima, a to su Hic, Mukoko, Šmelcer, Vitsel i Zagadu, dok se norveški snajperista Erling Haland vraća u postavu. Domaći tim bi trebalo da ima kompletan kadar i sigurno će pokušati da se nadoveže na januarski duel, kada je u Dortmundu izborio iznenađujući remi 1:1.

BUNDESLIGA - 33. KOLO

Subota

Augzburg - Verder 2:0 (0:0)

/Kedira 57, Kaliđuri 90pen/

Bilefeld - Hofenahajm 1:1 (1:1)

/Volgzamer 23 - Kramarić 5/

Frajburg - Bajern 2:2 (1:1)

/Gulde 29, Ginter 81 - Levandovski 26, Sane 53/

Herta - Keln 0:0

Leverkuzen - Union Berlin 1:1 (1:0)

/Virc 27 - Pohjanpalo 72/

Menhengladbah - Štutgart 1:2 (1:0)

/Štindl 45 - Endo 72, Kalajdžić 77/

Šalke - Ajntraht 4:3 (1:1)

/Huntelar 15, Idrizi 52, Flik 60, Houp 64 - Silva 29, 72, Ndika 51/

Nedelja

18.00: (7,00) Majnc (4,60) Dortmund (1,45)

20.30: (2,20) RB Lajpcig (3,45) Volfzburg (3,25)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.