LŠ (GRUPA H) - Može PSŽ bez Nejmara, Kean se raspucao u Istanbulu! (video)

Izvor: Sportske.net, 28.Okt.2020, 21:52

LŠ (GRUPA H) - Može PSŽ bez Nejmara, Kean se raspucao u Istanbulu! (video)

Domaćin pružio solidan otpor, ali kvalitet francuskog šampiona na kraju ipak došao do izražaja.

U utakmici drugog kola Grupe H Lige šampiona, Pari Sen Žermen je večeras kao gost savladao ekipu Bašakšehira u Istanbulu rezultatom 2:0.

Posle startnog poraza od Mančester junajteda, ovo su prvi bodovi za PSŽ u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ovoj grupi, a Bašakšehir je pretrpeo i drugi poraz.

Tokom prvog poluvremena, turski tim se hrabro suprotstavio favoritu, nije mu dozvolio veliki posed lopte, a PSŽ je već posle 26 minuta igre ostao bez svoje prve zvezde Nejmara, koji je zbog povrede morao u svlačionicu, a zamenio ga je Sarabija.

Mbape i Di Marija su imali najbolje prilike za PSŽ u prvom poluvremenu, domaći su na drugoj strani imali nekoliko pokušaja, ali uglavnom je lopta išla van okvira gola.

U drugom poluvremenu, sadržajnija utakmica, a kada je PSŽ u pitanju i efikasnija.

Na vođstvo gostiju čekalo se do 64. minuta, kada je Mbape izveo korner za PSŽ sa leve strane, očajno je reagovala odbrana Bašakšehira, ostavila je potpuno samog Moaza Keana, koji ovaj poklon nije propustio i udarcem glavom je smestio loptu u mrežu - 0:1.

Tri minuta kasnije, Bašakšehir je imao priliku za izjednačenje, Turuč je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, sa dvadesetak metara, ali je zamalo bio neprecizan.

Još bolju priliku Turuč je imao u 71. minutu, kada je šutirao sa desetak metara, iskosa sa leve strane, ali je Navas sačuvao vođstvo PSŽ-a.

A onda, 79. minut i trenutak odluke u ovom susretu. Sarabija je sa dene strane centrirao, Mbape je samo prosledio na levu stranu za Moaza Keana, koji iz okreta pogađa mrežu i rešava ovaj meč - 0:2.

Na drugoj strani Višća je imao nekoliko nepreciznih pokušaja izvan kaznenog prostora, iz obećavajućih situacija. U finišu je par puta pšokušao i naš Danijel Aleksić, koji je u 81. minutu zamenio Turuča, ali je mreža Kejlora Navasa do kraja ostala netaknuta.

U ovoj grupi večeras od 21 čas igraju i Mančester junajted i RB Lajpcig.

-

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Pobede Čelsija i Pari Sen Žermena u dugom kolu Lige šampiona

Izvor: Danas, 29.Okt.2020, 01:52

U utakmicama drugog kola Lige šampiona Čelsi je večeras na gostovanju u Rusiji pobedio ekupu Krasnodara sa 4:0 (1:0), dok je Pari Sen Žermen u Istanbulu savladao Bašakšehir sa 2:0 (0:0).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.