LIGA ŠAMPIONA: Tadić i Ajaks ponizili Real u Madridu, Totenhem rutinski preko Borusije

Izvor: Večernje novosti, 06.Mar.2019, 01:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIGA ŠAMPIONA: Tadić i Ajaks ponizili Real u Madridu, Totenhem rutinski preko Borusije

Fudbaleri Ajaksa veruju da mogu do čuda na "Santjago Bernabeuu" i žele da u revanšu protiv Reala nadoknad poraz iz prvog meča (2:1) kako bi se plasirali u četvrtfinale Fudbaleri Ajaksa plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanš utakmici osmine finala pobedili prvaka Evrope Real Madrid sa 4:1.Amsterdamski tim je do ukupne pobede od 5:3, s obzirom na to da je u prvom meču Real slavio sa 2:1, predvodio srpski reprezentativac Dušan >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Tadić sa golom i dve asistencije.Ajaks je senzacionalnom igrom, a posebno u prvih 45 minuta, deklasirao aktuelnog prvaka Evrope na stadionu Santjago Bernabeu.Gosti su do prednosti došli u sedmom minutu kada je Hakim Zijeh sa oko sedam metara posle asistencije Tadića sa desne strane lako savladao Tiba Kurtou.Ajaks je 11 minuta kasnije duplirao prednost, a ponovo je asistenciju upisao Tadić. On je ovaj put lepo prošao dvojicu čuvara kroz sredinu, te uposlio Davida Neresa na penalu, a ovaj je posle kratkog driblinga savladao Kurtou.PROČITAJTE JOŠ: MAGIJA TADIĆA: Madrid se poklonio Srbinu (VIDEO)Gosti iz Holandije su se potom koncentrisali na odbranu, ali Real i pored pritiska na početku drugog poluvremena nisu uspeli da smanje zaostatak.Tadić je u 62. minutu uspeo da se upiše u listu strelaca i to pošto je Doni van de Bik uposlio srpskog reprezentativca koji je iskoristio slobodan prostor ispred sebe i preciznim udarcem sa oko 12 metara praktično otklonio sve nedoumice oko pobednika susreta.Real je u 70. minutu preko Marka Asensija uspeo da smanji zaostatak, ali je Lase Šene u 72. minutu sjajnim šutem sa oko 25 metara levo iskosa postavio konačan rezultat.Madriđani su na kraju meč završili s desetoricom igrača na terenu, pošto je Naćo u 93. minutu dobio drugi žuti karton Fudbaleri Totenhema plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u gostima u revanš utakmici osmine finala pobedili Borusiju Dortmund sa 1:0.Totenhem je do trijumfa došao ukupnim rezultatom 4:0, pošto su pre dve nedelje u Londonu pobedili sa 3:0.Borusija je pred svojim navijačima bila favorit za pobedu, ali to nisu opravdali, iako su tokom većeg dela meča bili bolji rival.PROČITAJTE JOŠ: TUGA U MOSTARU: Golman Širokog Brijega Krešimir Bandić preminuo od posledica infarkta u 24. godini"Milioneri" su od samog početka pritiskali rivala, stvarali šanse pred golom Uga Lorisa, ali je realizacija nedostajala.Totenhem je pitanje pobednika ovog meča rešio u 49. minutu, a strelac je bio Hari Kejn na asistenciju Muse Sisoka.Žreb za četvrtfinalne utakmice Lige šampiona održće se 15. marta u Nionu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

LŠ: Tadić predvodio Ajaks do trijumfa nad Realom

Izvor: Danas, 06.Mar.2019

Fudbaleri Ajaksa plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanš utakmici osmine finala pobedili prvaka Evrope Real Madrid sa 4:1. Članak LŠ: Tadić predvodio Ajaks do trijumfa nad Realom se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.