LIGA ŠAMPIONA: Barsa samlela Juve, goleade u Londonu i Glazgovu, sigurni Junajted i Bajern (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2017, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIGA ŠAMPIONA: Barsa samlela Juve, goleade u Londonu i Glazgovu, sigurni Junajted i Bajern (FOTO)

Bez pogodaka u Rimu.

Mečevima u grupama A, B, C i D počela je nova sezona Lige šampiona. Prvo kolo u ove četiri grupe bilo jeveoma efikasno pošto je na osam mečeva postignuto 28 golova, a pogodaka nije bilo samo u Rimu gde su Roma i Atletiko iz Madrida odigrali nerešeno 0:0.

PORTUGALAC ŠOKIRAO MADRIĐANE: Evo gde Ronaldo hoće da ide iz Reala (VIDEO)

Počinje nikad jača Liga šampiona, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nema šanse da pogodite sa koliko Srba (FOTO)

Derbi večeri igrao se na Nou Kmapu gde je Barselona pokazala da može i bez Nejmara pošto je sa 3:0 savladala prošlogodišnjeg finalistu Juventus. Mesi je sa dva pogotka bio najzaslužniji za slavlje Katalonaca, a prvi gol je postigao u 45. minutu, nekoliko trenutaka pred odlazak na odmor. Rakitić je povisio na 2:0 u 56. da bi Mesi stavio tačku na meč u 69. minutu. Takođe u D grupi Sporting je kao gost sa 3:2 pobedi Olimpijakos, a sve je rešio u prvom poluvremenu golovima Dumbije u 3, Martinsa u 11. i Fernandeza u 43. minutu. Domaćin je samo ublažio poraz u završnici golovima Pardoa u 90. i tri minuta kasnije.

Mančester Junajted je povratak u Ligu šampiona posle pauze proslavio sa ubedljivih 3:0 protiv Bazela u A grupi. Gosti iz Švajcarske nisu imali šta da traže na Old Trafordu, a načeo ih je Felaini u 38. minutu. Juanjted je otpor Bazela definitivno slomio u nastavku golom Lukakuka u 53. minutu dok je Ršaford u 84. samo soverio trijufm

U istoj grupi Benfika je dočekala CSKA i izgubila uprkos vođstvu. Andrija Živković odlično je asistirao Seferoviću u 50. minutu, ali je samo 13. minuta kasnije CSKA izjednači oiz penala posle igranja rukom Almeide. Precizan je bio Vitinjo, a u 71. je Zamaletinov postigao gol za potpuni preokret CSKA i tri boda.

U B grupi su favoriti opravdali taj status. Bajern je savladao Anderleht sa 3:0, a Bavarcima je posao olakšan u 11. minut kada je Kums skrivio penal i dobri crveni karton. Levandovski je bio siguran izvođač, da bi potom u drugom poluvremenu Alkantara u 65. i Kimih u 90. minutu dotukli goste iz Belgije. U Glazgovu se Pari Sen Žermen poigravao sa Seltikom pa je pukla ''petarda''. Nejmar i Mbape, dva najskuplja pojačanja ovog leta, postigli su golove u 19. i 34. minutu, a Kavani je u 40. iz penala rešio pitanje pobednika. Urugvajac je u 85. postigao drugi gol na utakmici, a bruku Seltika je kompletirao dva minuta ranije Lustiv autogolom.

 U grupi C Roma je dočekala Atletiko Madrid, ali golova u meču koji je sudio Milorad Mažić nije bilo. Gosti su bili bolji rival, ali nisu uspeli da zatresu mrežu donaćina. Najbliži tome bili su u prvom poluvremenu kada je Kokeov šut Manolas izbacio sa gol linije. Nigez je u samoj završnici mogao da donese Atletiku sva tri boda, ali je njegov šut u 90+2. minutu odbranio Alison. Kao što se i očekivalo u drugom meču C grupe, Čelsi se poigravao sa Karabahom. Goste je načeo Pedro već u petom minutu, da bi Zapakosta povisio na 2:0 u 30. minutu što je bio rezultat prvog poluvremena. U nastavku je Aspilikueta bio precizan u 55. minutu, dok su Bakajoko i Bačuai pogađali u 71. i 75. minut. Katastrofu Karabaga potvrdio je autogolom Medvedev u 82. minutu.

LIGA ŠAMPIONA, 1. kolo: 

Grupa A

Mančester Junajted - Bazel 3:0

(Felaini 38, Lukaku 53, Rašford 84)

Benfika - CSKA 1:2

(Seferović 50 - Vitinjo 63 (p), Zamaletinov 71)

Grupa B

Bajern - Anderleht 3:0

(Levandovski 12 (p), Alkantara 65, Kimih 90)

Seltik - Pari Sen Žermen 0:5

(Nejmar 19, Mbape 34, Kavani 40 (p) i 85, Lustig 83 a.g.)

Grupa C

Roma - Atletiko Madrid 0:0

Čelsi - Karabag 6:0

(Pedro 5, Zapakosta 30, Aspilikueta 55, Bakajoko 71, Bačuai 75, Medvedev 82 a.g.)

Grupa D

Barselona - Juventus 3:0

(Mesi 44 i 69, Rakitić 56)

Olimpijakos - Sporting 2:3

(Pardo 90. i 90+3 - Dumbija 3, Martins 11, Fernandez 43)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.