Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021, 11:32

Kreće AFC Liga šampiona za istočni region: Debituje Račaburi, Pohang ima osvajački pelcer

Nagoja cilja tri od tri, a Džohor je ambiciozan

AFC Liga šampiona najzad kreće za timove iz istočnog regiona najvećeg kontinenta. Četiri ekipe iz Grupe G započinju kampanju na tajlandskom stadionu Radžamangala u Bangkoku. Račaburi iz zemlje domaćina debitovaće na turniru, a pridružiće mu se rival iz Malezije Džohor, zatim korejski Pohang, te japanska Nagoja, koja se vraća u Ligu šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prvi put od 2012. godine.

Kao jedini novajlija u grupi sve oči biće uprte u Račaburi kada izađe na teren protiv Pohanga u uvodnoj utakmici, jer se ekipa koja postoji manje od 20 godina suočava sa timom koji je osvojio tri kontinentalne titule - od kojih su dve sakupljene pre nego što je tajlandska strana uopšte osnovana.

12.00: (1,15) Pohang (7,00) Račaburi (15,0)

Ali, biće i mnogo intriga oko Pohanga, koji se poslednji put popeo na tron Azije 2009. godine. Ranije su crveno-crni bili redovni učesnici AFC Lige šampiona, a ovo će im biti prvo učešće posle pet sezona. Petostruki šampion Južne Koreje nastojaće da ponovo postane sila u azijskom klupskom fudbalu.

U drugom meču Grupe G snage odmeravaju Džohor i Nagoja. Vraćajući se u Ligu šampiona posle skoro decenije odsustva iz najjačeg društva kontinenta, Nagoja će težiti da održi svoj savršeni rekord prolaska u nokaut rundu u svakom od svoja tri nastupa.

Nagoja se nikada ranije nisu suočila sa Džohorom, ali ni sa Pohangom, iako izdanje iz 2009. godine označava oba njihova najbolja nastupa na takmičenju. Japanski sastav je stigao do polufinala pre eliminacije od Al Itihada, koji je potom izgubio finale od Pohanga.

Kada je reč o najjačim adutima pomenutih ekipa, vredi pomenuti glavne igrače. Račaburi se uzda u kapitena Stivena Lanžila, reprezentativca Martinika. Stekao je obilje iskustva igrajući u Francuskoj, Poljskoj i Holandiji, pre nego što je stigao na istok Azije 2018. Njegova forma je bila ključna u naporima tajlandskog ligaša da se prvi put kvalifikuje za elitno azijsko klupsko takmičenje. Lanžil je kreator i strelac golova, imao je više asistencija nego bilo koji od njegovih saigrača prošle sezone, a takođe je postigao sedam pogodaka. Iako će mu ovo biti prvo iskustvo u AFC Ligi šampiona, igrao je - i dao gol - za francuski Okser u Ligi šampiona.

16.00: (8,50) Džohor (4,50) Nagoja (1,35)

Safavi Rasid je prva zvezda Džohora. Povratak u redove prvaka Malezije posle kratkog boravka u portugalskom Portimonenseu veoma je značajan za Južne Tigrove. Rasid je već pokazao značajan talenat na AFC Ligi šampiona, lepim golom protiv Šandunga u debitantskoj kampanji 2019. godine.

Sin Đin-ho je šampionski pelcer za Pohang. Iskusni kreativac je prošle godine pokorio kontinent sa Ulsanom, a ove sezone se vratio tamo gde je započeo karijeru. Njegove liderske sposobnosti će verovatno biti ključne za uspeh crveno-crnih.

I za kraj, Mičel Langerak je alfa i omega Nagoje Grampus. Komandant i odličan golman, čija forma je 2020. bila krucijalna za kvalifikacije Nagoje u Ligu šampiona. Ekipa je završila prvenstvo Japana sa najmanje primljenih golova, a Australijanac je branio na 32 od 34 utakmice.

AZIJSKA LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

GRUPA G

Utorak

12.00: (1,15) Pohang (7,00) Račaburi (15,0)

16.00: (8,50) Džohor (4,50) Nagoja (1,35)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.