Izvor: MozzartSport.com, 15.Avg.2020, 09:46

Krasnodar izaziva Nikolićeve Železničare, Rubin bez Slutskog na klupi

Lokomotiva skoro dve godine nije poražena od prošle sezone najvećeg konkurenta za Ligu šampiona. Ekipa iz Kazanja bez iskusnog stručnjaka koji je isključen na premijeri nove sezone

Ljuti rivali prošle sezone za drugo mesto i plasman u grupnu fazu Lige šampiona, Lokomotiva i Krasnodar, danas (18.00) će na RZD Areni da odigraju derbi drugog kola Premijer lige Rusije. Oba tima su odlično startovala u novom šampionatu. Ekipa Marka Nikolića je slavila na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vrućem gostovanju u Kazanju protiv Rubina sa 2:0, dok je Krasnodar u gostima razbio Ufu sa 3:0.

Moskovljani nisu izgubili od današnjeg rivala skoro dve godine. Krasnodar je poslednji put slavio 1. septembra 2018. godine. U prošlom šampionatu oba meča su završena nerešenim ishodom – 1:1. Poslednja tri meča u Moskvi Lokomotiva je dva puta pobedila Krasnodar, uz jedan remi. Sve tri utakmice su završene tipom 0-2.

Srpski stručnjak Marko Nikolić na startu nove sezone se oslonio na proverene snage iz prošle sezone. I dalje je prva zvezda tima Aleksej Mirančuk. On je postigao prvi gol u Kazanju, a konačnih 2:0 delo je Dmitrija Barinova.

Vezista Lokosa priznao je da je letos imao ponudu Zenita, ali nije želeo da pređe u šampiona iz Sankt Peterburga.

"Zaista sam imao ponudu od Zenita. Razgovarao sam sa trenerom Semakom. Na dan produženja ugovora sa Lokomotivom, nazvao me je trener Zenita. Pet minuta smo razgovarali. Rekao sam mu da je Lokomotiv moj dom, da imam porodicu u blizini i da ne želim da napuštam ekipu“, rekao je Barinov za "Rusija 24".

Nikolić će na ovom meču moći da računa i na Antona Mirančuka posle suspenzije zbog crvenog kartona u poslednjem meču prošle sezone. Pre desetak dana klub je pojačao srpski internacionalac Slobodan Rajković. On je došao iz italijanskog drugoligaša Peruđe. I dalje je van stroja Crnogorac Luka Đorđević koji se oporavlja od teške povrede.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kod Krasnodara na startu prvenstva briljirao je Francuz Remi Kabela. On je postigao dva gola u Ufi, dok je treći delo iskusnog Šveđanina Markusa Berga. Srpski reprezentativac Uroš Spajić i dalje ne igra zbog povrede. Van tima su i Šveđanin Viktor Klasen i iskusni napadač Ari.

Šampion Zenit ide na teško gostovanje u Rostov (19.00) protiv prošle sezone iznenađenje sezone. Četa Valerija Karpina dugo je bila kandidat i za Ligu šampiona, ali je pala u finišu sezone, pa je na kraju bila peta. Rostov je pobedio na premijeri Tambov sa 1:0 golom nekadašnjeg reprezentativaca Pavela Mamaeva.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Zenit u svojim vitrinama ima sva tri trofeja u Rusiji, prvenstvo, Kup i Superkup Rusije. Artjom Dzjuba i drugovi lako su pobedili novog člana elite, Rotor u Volgogradu. I ove sezone, ekipa iz Sankt Peterburga je prvi favorit za titulu. Prošle sezone oba puta u šampionatu Rusije slavio je Zenit, u gostima sa 2:1, a na svom terenu čak sa 6:1.

Rubin iz Kazanja se dobro pojačao ovog leta, stigao je i povremeni srpski reprezentativac Đorđe Despotović, ali je četa Leonida Slutskog glatko poražena na svom terenu od Lokomotive na premijeri novog šampionata. Nekadašnji selektor Rusije je isključen na tom meču zbog prigovora sudiji. Kažnjen je sa dve utakmice suspenzije i neće moći da sedi na klupi na današnjem meču (14.30) protiv Urala u Kazanju. Despotović je protiv Lokomotive igrao u nastavku susreta, a možda protekle dve sezone napadač Orenburga danas dobije šansu od prvog minuta. Za domaćina neće igrati ni Hrvat Silvije Begić. On je takođe pocrveneo na meču sa Moskovljanima na startu Premijer lige.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

CSKA je favorit na svom terenu protiv Tambova (17.00). Protekle nedelje Armejci su slavili protiv Himkija u gostima sa 2:0. Gol je postigao i iskusni napadač Alan Džagoev, ali se na tom meču povredio i neizvesno je da li će moći danas da igra. Rovit je i Hrvat Nikola Vlašić, prošle sezone najbolji strelac Moskovljana. Ako njih dvojica ne budu mogli da igraju tu je mladi Fjodor Čalov, velika nada ruskog fudbala.

RUSIJA 1 – 2. KOLO

Petak

Arsenal Tula - Ufa 2:3

/Lucenko 26, Kangva 72 - Krotvo 45+1, Golubev 54, Bizjak 63/

Soči - Himki 1:1

/Noboa 63 - Trošečkin 24/

Spartak Moskva - Ahmat Grozni 2:0 (0:0)

/Larson 52, Pons 69/

Subota

14.30: (1,70) Dinamo Moskva (3,50) Rotor Volgograd (5,60)

14.30: (2,05) Rubin Kazanj (3,30) Ural (3,80)

17.00: (1,40) CSKA Moskva (4,50) Tambov (8,50)

18.00: (2,55) Lokomotiva Moskva (3,20) Krasnodar (2,85)

19.00: (4,20) Rostov (3,50) Zenit (1,90)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.