Izvor: RTS, 21.Okt.2020, 14:47

Košarkaška Liga šampiona će se gledati i u Americi

Peta sezona Košarkaške Lige šampiona biće prenošena i na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, potvrđeno je iz tog takmičenja. Vidljivost KLŠ u Severnoj Americi biće maksimizirana, poručio je izvršni direktor takmičenja Patrik Komninos nakon potpisivanja ugovora sa Bi-In Sportsom.
Kako je navedeno u saopštenju na sajtu, TV prava za region Severne Amerike otkupila je globalna sportska mreža ”Bi-IN Sports”.

Ovaj sportski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << medijski gigant će mečeve najjačeg evropskog takmičenja pod okriljem Fiba prenositi na kanalu koji je otvoren, odnosno potpuno besplatan.
U planu je prenos jedne utakmice nedeljno kada je reč o regularnom delu sezone, kao i veći deo plej-ofa i kompletan fajnal-for.
"Košarkaška Liga šampiona utočište je za američke i kanadske sportiste, od kojih su mnogi bivši NBA i NCAA igrači. Dodavanje KLŠ-a u programsku postavku ’Bi-IN Sportsa’ samo je još jedan način na koji diverzifikujemo nudeći zabavu koja odgovara željama svakog ljubitelja sporta", poručio je Antonio Briseno, izvršni direktor te mreže za Severnu Ameriku.
I izvršni direktor košarkaške Lige šampiona Patrik Komninos podržao je partnerstvo.
"Veliko nam je zadovoljstvo što se udružujemo sa Bi-IN-om, globalnom mrežom za emitovanje i specijalizovanom za sport i zabavu", rekao je on. ”Vidljivost košarkaške Lige šampiona biće maksimizirana zahvaljujući prenosu mečeva u SAD i drago nam je kada vidimo kako Košarkaška Liga šampiona proširuje svoju prisutnost kroz ovu digitalnu pokrivenost."
Regularna sezona KLŠ, koja je se nalazi pod okriljem Fiba, počela je juče (20. oktobra) i završava 27. januara, kada će uslediti plej-of.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.